Meclis’te onaylanan ve referanduma sunulacak Anayasa değişiklikleri için hayır kampanyası yürüteceklerini ifade eden İzcan, var olan Anayasa’nın 12 Eylül askeri darbesinin ardından oluşturulan darbe anayasasının kopyası olduğunu savundu.

İzcan katıldığı bir televizyon programında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)- BKP- Baraka birlikteliğinin yerel seçimlerde halktan büyük destek göreceğine inanç belirten İzcan, “Her anlamda başarısız olanlar, halktan yeniden destek istiyorlar. Halkın önünde yeni ve temiz seçenekler var. Biz TDP- BKP- Baraka ve bir çok yurtsever insan bir araya gelip yeni bir anlayış ve vizyonla halkın karşısına çıktık” dedi.

İzcan, hazırlanan Anayasa’nın Kıbrıs Türkü’nü yönetimden uzak tutan yapısını değiştirmediğini ileri sürdü.

İzzet İzcan, BKP’nin, “geçici 10. Maddeyi kaldırmayan”, “vicdani retti yasallaştırmayan”, “demokratikleşme ve sivilleşmeyi sağlamayan” değişikliği reddedeceklerini belirtti. Makyajlama yaparak, halkın kandırılmaya çalışıldığını savunan İzcan, hazırlanan yeni Anayasa’nın halk tarafından da reddedilmesi için kampanya yürüteceğine vurgu yaptı.

İzcan, şöyle devam etti:

“Eğer hükümet ortakları samimi olsalardı, TDP’nin de desteğiyle bu maddenin değişiklikler içinde yer almasını sağlarlardı. Ancak iki parti de bu konuda samimi değildir. Halkı kandırmaktadırlar. Kıbrıslı Türkleri kendi kendini yönetmeye, kendi ekonomisini idare etmeye ve içinde bulunduğu vesayet düzenini ortadan kaldırmaya layık görmemektedirler.”
Editör: TE Bilisim