Ziyarette konuşan Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve ekibine kendilerine ziyaret gerçekleştirerek görüşlerine önem verdikleri için teşekkür etti.

SARPTEN: ESKİLERİN GELMESİNİ ASLA KABUL ETMEYİZ

Biyologlar Derneği olarak Cemal Bulutoğluları ile karşı karşıya gelen ilk örgütün kendileri olduğuna dikkat çeken Sarpten, kendi taleplerinin kişisel değil toplum için çevre ve halk sağlığı adına olduğunu vurguladı. Örneğin bugün lağım sularının aktığı Kanlı Dere'nin Lefkoşa'nın çok önemli bir değeri olduğuna değinen Sarpten, bu konuda bilimsel çalışma yapmış olan tek örgütün kendileri olduğunu söyleyerek bu çalışmaların toplandığı kitabı Kadri Fellahoğlu'na hediye etti.

Kadri Fellahoğlu'nun göreve gelmesiyle ortak birçok çalışma yapabileceklerine inandıklarını belirten Sarpten, yönetim olarak Lefkoşa'yı bu hale getiren ve halk sağlığını hiçe sayan önceki yönetimlerin tekrardan işbaşına gelmesini asla kabul edemeyeceklerini dile getirdi. Kadri Fellahoğlu ve ekibine yürekten başarılar dileyen Sarpten göreve gelmeleri halinde belediye yönetiminde önemli paydaşlardan birisi olmak için hevesli olduklarını belirtti.

FELLAHOĞLU: HALKIMIZ SUÇLULARI KABUL ETMEYECEK

CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu da kendilerini kabul eden dernek yöneticilerine teşekkür ederek son iki dönemdeki yönetim anlayışı ile LTB'nin en basit ve temel görevleri yerine getiremez hale getirildiğini ifade ederek Lefkoşa halkının çok güç duruma düşürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı, hükümet, belediye başkanı ve belediye meclisindeki mutlak çoğunluğun aynı partinin elinde olduğunu hatırlatan Fellahoğlu, "Sanki de hepsi anlaşarak elbirliği ile LTB'yi içinden çıkılmaz duruma sokmuşlardır" dedi. Fellahoğlu, 7 Nisan'da yapılacak olan seçimin Lefkoşalıyı bu kadar güç duruma düşürenler ile kendi evi gibi görerek yeniden yaratmak ve düzenlemek için yola çıkanlar arasında olacağını dile getirdi.

LTB'yi bu duruma düşüren siyasi partileri halkın affetmemesi gerektiğine değinen Fellahoğlu, "Yapılanlar küçük, önemsiz, basit hatalar değildir. Bir kente ve halka siyasi partiler eli ile yapılabilecek en büyük sorumsuzluktur, vicdansızlıktır" dedi. CTP-BG'nin yerel yönetimler vizyonu temelinde Lefkoşa’yı yeniden yaratmak için yola çıktıklarını belirten Fellahoğlu sivil toplum örgütlerinden ve halktan destek vermelerini istedi.

Editör: TE Bilisim