Fellahoğlu: “Katılımcı ruh ile bisiklet yollarını hayata geçireceğiz”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun başkanlığında toplanan LTB Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komitesi “Bisiklet Yolları Projesi” gündemiyle toplandı.

Bisiklet yollarıyla ilgili tüm paydaşların davet edildiği toplantıya Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, Şehir Planlama Dairesi,Lefkoşa Polis Müdürlüğü, Mimarlar Odası,Gönyeli Belediyesi ve KKTC Bisiklet Sevenler Derneği temsilcilerinin yanısıra LTB Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komitesi üyesi meclis üyeleri ile belediyenin ilgili şubelerinin temsilcileri katıldı. Lefkoşa’da bisiklet yolları hakkında kurum-kuruluş ve derneklerin fikirlerini belirttiği bu ilk toplantıda bisiklet yolları ile ilgili ortak vizyon ve hareket planı oluşturulması için çalışma başlatılması kararı alındı ve tüm paydaşlardan bir sonraki toplantıya somut önerileri hazırlayarak gelinmesi çağrısı yapıldı. Toplantıda iki alt çalışma grubu oluşturulması kararı da alındı.

Başkan Fellahoğlu belediyedeki idari,mali ve teknik normalleşme çalışmalarıyla paralel olarak şehrin alt ve üst yapısının normalleştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek çağdaş Avrupa şehirlerinde olan bisiklet yollarının başkent Lefkoşa’da da olması için bu adımı attıklarını ifade etti. Bisiklet yollarının her çağdaş kentte bulunması gerektiğini kaydeden Fellahoğlu bu projenin uygulnaması için bu toplantıyla ilk adımı attıklarının altını çizdi. Konu ile ilgilenen tüm kesimleri bu projeye dahil etmeyi düşündüklerini dile getiren Fellahoğlu katılımcı bir ruh ile bu konuda programlı ve ciddi adımlar atacaklarına ve sonuca gideceklerine olan inancını belirtti. Fellahoğlu “Bugün toplantıya katılan tüm paydaşlarla birlikte hareket ederek bu işin hayata geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Hedef bisiklet yollarına sahip bir başkent.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim