29 Mart Pazartesi gününden itibaren ise 12'nci sınıflar seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime başlayacak, diğer sınıflar online olarak eğitime devam edecek.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, geçen cuma açıklamada bulunarak, gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin ekran karşısında çok yorgun düşmüş olduğunu ve 22-26 Mart tarihleri arasında, bir hafta boyunca ders kesimi uygulamasına gidileceğini, 29 Mart Pazartesi günü ise öğrencilerin kaldıkları yerden derslerine devam edeceklerini duyurmuştu.
Öte yandan Bakanlar Kurulu’nun cuma günü aldığı bir dizi karar çerçevesinde 29 Mart Pazartesi'nden itibaren 12'nci sınıflar seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime başlayacak, diğer sınıfların ise online olarak devam edecek.
Okulların 12’inci sınıflarının 29 Mart’ta açılabilmesi amacıyla 12. sınıf öğretmenlerine ve okul çalışanlarına Cuma günü, 12. sınıf öğrencilerine ise 29 Mart Pazartesi günü PCR testi taraması yapılacak.
Bakanlar Kurulu’nun 19 Mart’ta aldığı kararda, “devlet ve özel okullarda, tüm okul öncesi, ilk ve orta eğitimin (12. Sınıflar hariç) (dershane, etüt, özel dersler ve kurs faaliyetleri de dahil) çevrim içi (online) olarak 02 Nisan 2021 tarihine kadar devam etmesi uygun görülmüştür. Okulların antijen testleri ile taramaları gerçekleştirilecektir. Ayrıca okullarda uygulanacak kurallar belirlenmektedir. Bu çalışmalar kapsamında 29 Mart 2021 tarihinde okulların 12. Sınıflarının açılabilmesi amacıyla 26 Mart 2021 tarihinde 12. Sınıf öğretmenlerine ve okul çalışanlarına tarama testi yapılacaktır. 29 Mart 2021 tarihinde okulların 12. Sınıfları açılıp öğrencilere PCR testi taraması yapılacaktır” ifadesine yer verilmişti.

Editör: TE Bilisim