Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bin kişilik bir kafile, görüşmelerde varılan uzlaşı gereği yarın Hala Sultan’a ziyaret gerçekleştirecek.

Daha önce Din İşleri Başkanlığı’na kayıt yaptıran kişiler Metehan Sınır Kapısı’ndan sabahın erken saatlerinde hareket edecek otobüslerle Hala Sultan’a gidecek. Her otobüs numaralandırılacak ve beşerli gruplar halinde polis eskortu ile seyredecek. Kim hangi otobüsle gidecekse aynı otobüsle geri dönecek.

Hala Sultan’a varılmasının ardından saat 08.45’te Bayram Namazı kılınacak. Din İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hala Sultan’a gidecek kişilerin kimlik kartları ve seccadeleriyle gelmesi gerektiğine dikkat çekilmiş ayrıca kahvaltı için paket hazırlanacağı da duyurulmuştu.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, dünya Müslümanları için manevi değeri çok yüksek olan Hala Sultan Tekkesi’ne ziyaretin gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı’na, müzakere heyetine, üç yılı aşkın zamandır gerçekleştirdikleri temaslara katkıları nedeniyle Başbakanlık ile Dışişleri Bakanlığı’na, ziyaretin gerçekleşmesine yönelik yapıcı tutumları nedeniyle de Güney Kıbrıs Kilisesi Başpiskoposluğu’na teşekkür etmişti. 
Editör: TE Bilisim