English School of Kyrenia’da BİLİNÇ UYANDIRAN SEMİNER

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Engelsiz Yaşam Seminerleri” bu kez English School of Kyrenia’da öğrencilerle buluştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Servet Köse ve görme engelli sanatçı Mehmet Geçit’in de katıldığı seminerde renkli dakikalar yaşandı.



“Engelsiz Yaşam” semineri Girne’ye taşındı, English School of Kyrenia öğrencileri “engelli-empati” oyunları ile bilinçlendi, engelli yaşamı tanıdı.
Öğrenciler tekerlekli sandalyeler ile kukalar arasından geçerek engelleri aştı, sunumu dikkatle izledi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile düzenlediği Engelsiz Yaşam Seminerlerinin yeni durağı English School of Kyrenia oldu.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı BuğçeKüçük’ün İngilizce gerçekleştirdiği sunuma ilgi büyüktü. Okulun sekizinci sınıf öğrencilerinin dinlediği ve izlediği seminerde Engelli Yaşam’a dair dikkat çekici konular ele alındı.
Engellilerin yaşadığı önemli problemlerin dışında “Engelin başarıya engel olmadığı” konusu detaylı bir şekilde irdelendi. Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncusu Servet Köse ve görme engelli sanatçı Mehmet Geçit’in de katıldığı seminerde renkli dakikalar yaşandı. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin de destek verdiği seminerde tekerlekli sandalyelerempati yapmak üzere okul sıralarının arasında yine yerini aldı.

Örnek Bir Çalışma

Psikolojik Danışman Osman Ertaş’ın da sürekli takip ettiği seminerlerde “Engelli Yaşam”ın anlatılmasının çocuklar ve gençler üzerindeki etkileri de sorgulandı. Öğrencilerin seminerlerde pozitif davranış modelleri örneklediğini dile getiren Ertaş, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu çabasının, pekçok başka ülkeye de örnek olacağını ifade etti.


Öğrencilere empati oyunları

English School of Kyrenia’da öğrencileri güzel sürprizler bekliyordu. Okul öğrencileri ile Engelli-Empati oyunları oynandı. “Kaç-Kovala” oyununda, öğrencilere tekerlekli sandalyeler ile kukalar arasından geçerek engelleri aşmaları öğretildi. “Bana Engel Olma” yarışmasında iseengellilerin tekerlekli sandalyeleri ile nerelere giremediklerini, nerelerden çıkamadıklarını öğrencilere göstererek, engelliler ile empati yapmaları sağlandı. “Gözüm Olur musun?” yarışmasında ise gözleri bağlanan öğrenciler arkadaşlarının yönlendirmesi ile engelleri aşmaya çalışarak görme engelli kişiler ile empati yaptı. Oyunların sonunda öğrenciler “Bu oyunlar ile bir dakika dahi olsa engellilerin yerinde olmanın çok farklı olduğunu” dile getirdi.
Seminerde ayrıca Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol oyuncusu Servet Köse öğrencilere takımla ilgili bilgi verirken, öğrencileri maçlara davet etmeyi de ihmal etmedi.
Seminer sonunda neşeli bir kapanış yapan ekip, Mehmet Geçit’in şarkıları ile coştu. Destek Varsa Engel Yok sloganı hep bir ağızdan ve pek çok farklı milletten öğrenci tarafından tekrarlandı.

Seminerlere olan ilgiden çok mutluyuz…

Seminerlerin devamının geleceğini belirten Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük, “Seminerlerimiz oldukça ses getirdi. Okul yetkilileri bizleri arayıp seminerlerimizden kendi okullarında da gerçekleşmesini talep ediyorlar. Bu güzel ve örnek bir iş yaptığımızı gösteriyor, bizi çok mutlu ediyor. Hedefimiz Kuzey Kıbrıs’taki tüm okulları ziyaret ederek Engelli Yaşam hakkında binlerce yeni öğrenciyi bilinçlendirmek” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim