KKTC Hataylılar Kültür Dayanışma Derneğ başkanı Bertan Zaroğlu, eylemlerin yarın sabah 07:00 ve 09:00 arasında Lefkoşa’nın  tüm çemberlerinde devam edeceğini söyledi.

Zaroğlu'nun konuşması şöyle;

Değerli basın mensupları,

Sizlerin aracılığıyla hükümetimizi uyarmak istiyoruz
ülkemizin kanayan yarası olan bu bet salonlarını radikal kararlar alarak bir an önce kapatınız. En kötü ihtimalle bir devlet politikası belirleyerek, bahse konu olan bet salonlarını mahalle aralarından kaldırıp açılma ve işletme şartları ile ilgili yeni düzenleme ve sınırlama getiriniz.

Birileri zengin olacak diye devlet eliyle gençlerin ve ülke insanının daha fazla kanına girmeyiniz,
üniversitelerimize zarar vermeyiniz, öğrenci akışına set çekmeyiniz ve bu anlamda ülkemizin kalkınmasına engel olmayınız, aksi takdirde büyük bir vebal altına girmeye devam edecek, sizleri hükümet etmeye layık gören Kıbrıs Türk halkını karşınızda göreceksiniz.

Bugün burada dile getirdiklerimizin takipçisi olacağımızı ve yarından itibaren diğer sivil toplum örgütleriyle beraber tüm hafta süresince lefkoşanın bütün çemberlerinde pankartlar açarak eylemlerimize devam edeceğimizi duyurmak istiyorum.
Bu konuda katkı koymak isteyen ülkemizde ki tüm duyarlı sivil toplum örgütlerinin bizlerle temasa geçmesini hasetsen rica ediyor onları, çember nöbeti eylemine davet ediyorum.
Daha aydınlık yarınların yüce Türk milletinin olması dileğiyle, bu husuta katkı koyan herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum… 


Editör: TE Bilisim