Değerli dostlarım bu yıl ülkemiz ölçeğine göre çok büyük felaketler yaşadı. Bize bağlı olmayan döviz krizi, aşırı yağmurlar nedeniyle kısmen bize bağlı olan sel felaketleri...
Kısmen bize bağlı olan dedim, çünkü yıllardır yapılan yanlış imar projeleri, bir dereler adası olan Kıbrıs'ta derelerin içine yapılan çarpık yapılar ve zamanında temizlenmeyen su kanalları maalesef en basit bir yağmurda bile yaşamı felç edebiliyor. 
40 yılda oluşturulan bağımlı ekonomi, çarpık yapılaşma ve altyapısız, kalitesiz yollar ve binalar elbette ki bir günde ya da bir senede düzeltilemez. Tüm bu anomaliler kararlı, planlı istikrarlı ve uzun erimli hükümetlerin çözebileceği çok ciddi ülke sorunlarıdır. Ve kesinlikle yaşamsaldır.
Son birkaç gündür yaşadığımız sel felaketi nedeniyle ben zor durumda kalan, evini su basan tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. 
Ve şunu da eklemek istiyorum hep her sel felaketinde ille ki sel basacağı düşünülen hastanemiz Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bu yıl içinde meydana gelen her iki sel felaketinde de; alınan önlemlerle hiç bir sıkıntı yaşamadı. Neydi bu önlemler; Dere temizliği düzenli olarak yapıldı ve suyun akışı kolaylaştırıldı. 
Yine de herhangi bir taşma durumuna karşı gerekli setler çekildi ve kanalizasyona rahat giriş için ızgaralar yapıldı.
Kriz olabilecek saatlerde başhekim, idare amiri, başhemşire ve tüm teknik ekip cumartesi gece 2.00'a kadar hastanedeydi. Sivil Savunma, elektrik dairesi personelleri de oradaydı. Belediye başkanlarımız ve kaymakamımız, polis ekipleri hep iş başındaydı. 
Yeni oluşturduğumuz sağlık afet ekibi de hastanenin tüm riskli noktalarının hasta ve ekipman envanterini çıkarmıştı. Güvenlik kuvvetlerinden gelen yedek jeneratör de destekçimizdi.
Sıhhıye ekibimiz dün ve bugün tüm sel bölgelerini gezerek halk sağlığı anlamında herhangi bir sorun var mı diye denetimlerini yaptı.
Başbakanlık kriz ekibi bizzat başbakanımız başkanlığında krizi merkezden her boyutuyla yönetti ve bizleri her detaydan haberdar ederek koordine etti.

Diyeceğim odur ki; bu toplum kriz anında nasıl kenetleneceğini çok iyi biliyor. Şimdi yapılması gereken bu tür yaşamsal konular için; acılar, toplumsal zararlar üzerinden popülizm ve siyaset yapmadan yıllardır yapılan yanlışları düzeltip daha kaliteli bir gelecek için çok daha sıkı kenetlenmek ve işbirliği yapmaktır.
SEVGİ,SAYGI, İŞBİRLİĞİ VE EMPATİ KIBRISLI TÜRKLERİ gerçek bir devlet yapacak sihirli duygulardır.

HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN.

Filiz Besim

Sağlık Bakanı

Editör: TE Bilisim