Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, birçok hastalığın nedeninin hareketsizlik olduğuna işaret ederek, iş hayatı ve bilgisayarlar arasında kişilerin gerçek yaşamı ve aslında kendini unuttuğunu belirtti.

Obezite, diyabet, kanser, kalp damar hastalıklarının ve daha birçok hastalığın en önemli nedenlerinden bir tanesinin hareketsiz yaşam olduğunu ifade den Besim, ne kadar çok hareket edilirse, o oranda sağlıklı bir yaşam sürüleceğini vurguladı.

Besim, Tabipler Birliği Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl yaptıkları şehir turuna bisikleti de kattıklarını, bisikletin günlük yaşama sokulabilecek hem çok güzel bir spor, hem de doğayı koruyan ucuz ve keyifli bir taşıt olduğunu bildirdi.

Turu, Belediyeler Birliği’nin önünde bitirdiklerini ve böylece yerel yönetimleri daha yaşanabilir ve sağlıklı şehirler yaratmak için göreve çağırdıklarını ifade eden Besim, şu anki şehir yapısında bisikletlilere değil; yayalara dahi hareket alanı bırakılmadığını savundu.

Bugünün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğunu da hatırlatan Besim, bugünü kutlanılacak bir gün olarak algılamadıklarını, daha dengeli ve sağlıklı bir dünya için, dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların karar verme mekanizmalarında daha çok yer alabilmesi gerektiğini söyledi.

Besim açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Arabalarımızdan inelim, bisikletlerimize binelim. Sağlığımız için spor yapalım ve belediyeleri biz pedal severlere ve yayalara yollar açmak için zorlayalım. Daha sağlıklı, kaliteli, uzun bir yaşam ve daha temiz bir doğa için.” 
Editör: TE Bilisim