Ziyaretinde, Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nin yapılacağı yeni bina alanında incelemelerde bulunarak, Oda Başkanı Mahmut Kanber’den bilgi alan Berova, mesleki teknik öğrenimin önemli bir dal olduğu bilinciyle, niteliği artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Bakanlık açıklamasına göre Berova, “Yeni proje, yeni bir umut ve yeni bir seçenek sunacaktır. Bakanlık olarak elimizden geldiğince projeye katkı koymak görevimizdir” dedi.

Berova, Bakanlığa bağlı Mesleki Teknik Öğretim Kampüsü projesi ile ilgili bilgi de aktararak, çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirdi.

3 bin kapasiteli yeni bir Mesleki Teknik Öğrenim Kampüsü’nün inşa edileceğini anlatan Berova, nitelikli işgücü yetiştirmek için önemli bir mesafe kaydedileceğini anlattı.

Berova “Mesleki Teknik Lisesi ve Çıraklık Okulu koordineli bir şeklide çalışarak ülkenin nitelikli insan gücü yetiştirmesi açısından önemli rol oynayacaktır. Bu bağlamda, yetişmiş insan gücü ekonomiye de katkı sağlayarak ülke refahının artması açısından önemli yol kat edilecektir” dedi.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber de, merkezin fiziki durumunu ve kapasitesini artırmak için yapılacak yeni bina konusunda destek talep etti.

Kanber, merkezin nitelikli ve yerel işgücüne destek olmayı amaçladığını anlattı.

Editör: TE Bilisim