Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği organizasyonunda,  Cumhurbaşkanlığı, TC Büyükelçiliği, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı katkılarıyla  organize edilen 9. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali,  18 Nisan – 9 Mayıs tarihleri arasında  gerçekleştirilecek.

Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, 18 Nisan  akşamı festival açılış konserinde Türkiye’ den Mersin Devlet Operası solistleri Soprano Bengi Özdülger, Mezzosoprano Zeynep Kağnıcı, Tenor Hakan Bölükbaşı, Bass Kenan Korbek ve Piyanist Irina Luchin yer alacak.

Konserde,  Verdi, Puccini, Donizetti, Tchaikovsky, Bizet, Saint – Seans, Offenbach’ ın operalarından seçme aryalar, “O Sole Mio”, “Dicitancello” gibi ünlü  eserleri seslendirilecek.

Festival, 25 Nisan’da  LTB Chamber Orchestra Konseri, 2 Mayıs’ta  Alexander Mekaev Piyano Resitali ve 9 Mayıs’ta İstanbul Trio Konseri ile devam edecek.

Saat 20.30’ da başlayacak konserlere giriş 30 TL olarak açıklandı. Konser biletleri,  Deniz Plaza, Girne Deniz Shop, Dome Hotel, Bellapais Gardens, Kybele Restaurant ve konser girişinden temin edilebilecek.

Editör: TE Bilisim