Bir eğitim çalışması için 25 kişilik bir heyetle KKTC’ye gelen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, temaslar yapıyor.

Çetin, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ile bir araya geldi.

Belediyeler Birliği’nden verilen bilgiye göre, birlik binasında yer alan görüşmede Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Asbaşkanı ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da hazır bulundu.

Ahmet Benli buradaki konuşmasında Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ile bir kardeşlik protokolü imzalamak için Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu’nun kendilerini yetkilendirdiğini söyledi.

Benli, “Bizim murat ettiğimiz belediyelerimiz arasında dostluğu geliştirmek, belediye hudutları içindeki insani, kültürel ve iktisadi ilişkileri geliştirmek için oradaki unsurlarla buradaki unsurları organize etmektir” dedi.

ÇETİN: “YARARLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”

Soner Çetin ise konuşmasında adaya geliş nedenlerine işaret ederek, bir eğitim çalışması için burada olduklarını söyledi.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin kardeş birlik olma şansını yakalayabileceğini ifade eden Çetin, KKTC’de yararlı görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Soner Çetin, “Kıbrıs’taki belediyelerle ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Diyalog ve işbirliğiyle yapılacak ortak projeler anlamında bu birlikteliği önemsiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim