BEL-SEN Genel Yönetim Kurulu Genel başkan Fikret Keleş başkanlığında toplandı. Toplantıda Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan’a yapılan ziyaret ardından durdurulan işçilerle yapılan toplantı bilgisi genel yönetim kuruluna aktarıldıktan gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanmak üzere olduğu ve tamamlandıktan sonra dava aşamasına geçilmesine bunun öncesinde Vadili belediye çalışanları ile toplantı düzenlenmesi karara bağlandı.
Bunun akabinde Lapta Belediye Başkanının gerek yazılı gerekse görsel basına yansıyan 30 çalışanın işten durdurulacağı açıklamalarını değerlendiren genel yönetim kurulu; şu an için herhangi bir işlem yapılmadığını göz önünde bulundurarak, böyle bir işten durdurma yapılması durumunda sendika hukuk danışmanı avukat Meltem Atakara’ya yetki ve konu genel yönetim kurulu ile birlikte takip edilerek gerekli girişim ve yasal işlemlerin başlatılması, ayrıca konu ile ilgili bilgi almak, varsa başka çözüm yolları bulmak adına Lapta belediye başkanı Fuat Namsoy’u genel yönetim kurulu olarak ziyaret etme kararı aldı.

BEL-SEN sendikası olarak çalışanın hak ve menfaatlerinin korunması adına ne gerekirse yapılması konusunda tüm genel yönetim kurulu üyeleri tarafından karara bağlandı.
Gerek mahkeme kararı ve gerekse bakanlığın Esentepe Belediyesindeki Toplu İş Sözleşmesi Yetkisinin sendikamıza verilmesi konusunu da değerlendiren yönetim kurulu yetkinin sonuna kadar kullanılması kararı aldı.

Vadili belediye çalışanı Sevin Özkasap konusunun tekrardan Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile tekrardan görülmesine ve ortak bir çözüm yolunun bulunması yönündeki kararını da alan kurul, Belediyelerdeki sorunların daha da büyüyeceğini dikkate alan genel yönetim kurulu BEL-SEN Sendikasına bağlı olan ayrıca yakın ilişkileri olan Belediye Başkanları ile birlikte Genel Merkezimizde Genişletilmiş bir toplantı düzenleme kararı almış olup belediyelerimizin içinde bulunduğu sorunların çözümü için sendika olarak üzerimize düşen ne varsa katkı koymaya devam edeceğiz denildi.

Ancak hükümetimizin de bu konuya hassasiyet göstermesi ve sorunların aşılması için ortak hareket edilmesi ve konulara hassasiyet gösterilmesi gereksinimini hatırlatarak ”bu gün sanaysa yarın bana” atasözünü unutmadan.

Bununla beraber sendika olarak İçişleri Bakanı, Çalışma Bakanı’nın hazır bulunacağı tüm belediye başkanlarının davetli olacağı “Belediyeler ve Sorunlar” konulu bir genişletilmiş bir Toplantı yapılması ve gerekli yasa ve tüzüklerin bir an önce geçirilmesi için yapılacakların ne olduğu ve neler yapılması gerektiği, konusunda ne gerekiyorsa sendika olarak katkı koymak adına, toplantının bir an önce yapılması yönünde hazırlıkların yapılması kararı alındı.

 
Editör: TE Bilisim