Bursa Gemlik’ten 27 Mayıs’ta bisikletiyle bütün sahil şeridini dolaşarak dün Taşucu’ndan gemiyle adaya gelen Emekli Banka Müdürü Ünal Bayrak, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın Anıtı ve Çanakkale Şehitliği'nden aldığı toprağı Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş'ın mezarının üstüne döktü.
Bu sabah saat 08:00’de Colony Otel’den hareket ederek 09:30'da Cumhuriyet Parkı'na gelen Bayrak’ı burada merhum Cumhurbaşkanının oğlu Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş karşıladı.
Ünal toprağı dökmeden önce merhum Denktaş’ın mezarı başında dua etti, neden böyle bir yolculuk gerçekleştirdiğini anlattı.
KKTC Bisiklet Federasyonu’ndan bir heyetin eşlik ettiği Ünal Bayrak, burada yaptığı konuşmasında, bisiklet sporuna dikkat çekmek, Bayar ve şehitlerin toprağıyla merhum Denktaş’ın toprağını buluşturmak amacıyla bu yolculuğu gerçekleştirdiği belirtti.
Bu hayalini gerçekleştirmesinde kendisine destek veren Gemlikli arkadaşı Zeki Saral ve herkese teşekkür etti.

SERDAR DENKTAŞ: “BAYRAK’IN DENKTAŞ’IN KABRİNE TOPRAK GETİRMESİ ANADOLU VE KIBRIS’IN BİRBİRİNE OLAN BAĞININ GÖSTERGESİ”
DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, Bayrak’ın Anadolu’nun kıyılarını dolaşarak Bayar’ın ve şehitlerin kabrinden Denktaş’ın mezarına toprak getirmesinin son derece anlamlı olduğuna işaret ederek, bunun Anadolu ve Kıbrıs’ın birbirine olan bağının göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Bu yolculuğun özlenilen bir görüntüyü simgelediğini ifade eden Denktaş, şöyle konuştu:
“Ümit ederim gelecek yıllarda giderek buradaki uygulamalar ve davranışlar nedeniyle zayıflayan bir bağ yeniden eski gücüne, daha da ileriye bir güce ulaşır. Bugün bunu simgelediniz. Bize son derece duygulandıran bir olay yaşattınız. Çok teşekkür ediyorum.”
Bu yolculuğun bisikletle ve buradan bisikletli gençlerin de katılımıyla gerçekleşmesinin buradaki önemli bir eksikliği gündeme getirdiğine işaret eden Serdar Denktaş, “İnşallah önümüzdeki yıllarda bisikletçilerimizin daha rahat, yollarımızda tehlike riskini göze almadan dolaşabileceği bisiklet yolları burada da yapılır. Ve bu alışkanlık giderek yaygınlaşır. Çok daha zevkli, çok daha fazla insanın katıldığı bir spor dalı haline gelir” dedi.

BAYRAK VE DENKTAŞ, KURUCU CUMHURBAŞKANI MERHUM DENKTAŞ’IN MEZARINDAN BİRLİKTE TOPRAK ALDI...
Konuşmaların ardından Denktaş ve Bayrak birlikte Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın mezarından toprak aldı.
Bayrak, Denktaş’ın mezarından aldığı toprağı Bayar’ın ve şehitlerin mezarına bırakacak. Bayrak daha sonra taziye defterine duygularını aktardı.

BAYRAK: “DUALARIMIZ SİZİNLE SAYIN CUMHURBAŞKANIM”

“Sayın C umhurbaşkanım Rauf Denktaş’a; Gemlik Umurbay Köyü’nde yatan Cumhurbaşkanı merhum Celal Bayar’dan ve Çanakkale şehitlerimizden aldığım birer avuç toprakla Gemlik’ten bisiklet ile çıkarak tüm şehitlerden toplam 200 km bisikletle yol yaparak huzurunuzu getirdim dostluk adına. Ruhunuz şad olsun. Allah rahmet eylesin. Dualarımız sizinle Sayın Cumhurbaşkanım.”
 
Editör: TE Bilisim