İçişleri eski Bakanı, HP Milletvekili Ayşegül Baybars, HP’nin hükümetten çekilme sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananlarla başladığına dikkat çekti “Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanılanlar, kendi kurumlarımıza, kendi devletimize karşı yapılanlar o koalisyon içerisinde kendi varlığımızı sorgulamaya sebep oldu” diye konuştu.

HP’den üç vekilin istifasının zamanlamasının, buna paralel olarak azınlık hükümetinin kurulmasının ve nisabın sağlanacağı mesajı verilmesinin bir tesadüf olmadığına işaret eden Baybars, “Samimiyetsizlikler üzerine kurulan bir azınlık hükümeti var” vurgusunda bulundu.

İmar Planı süreci…

İçişleri eski Bakanı, HP Milletvekili Ayşegül Baybars, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin  protokolünde Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı’na atıfta bulunulduğuna dikkat çekerek, UBP’nin UBP-HP hükümeti döneminde yapılaşma kural ve koşullarının biraz daha fazla esnetilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Bakanlığı Kutlu Evren’e devrettikten sonra ilk röportajını Yenidüzen’e veren Baybars, “Bir yandan da Fasıl 96’nın bir takım revizelerle imar planına dönüşebileceği inancındaydılar. Ben bu sürenin biraz oyalamaya ve Fasıl 96’ya dönmeye yönelik olduğuna inanıyorum. Plan üzerinde çok zaman harcadık ve koalisyon ortağımızın görüşlerini almaya çalıştık ama bize hiçbir zaman somut önerilerle gelinmedi. Dolayısıyla imar planı konusunda bir isteksizlik olduğunu düşünüyorum. Tabii belli çıkar gruplarından gelen baskıların olduğunu da görüyorum. Biz birçok paydaşı bir araya getirip, çok uzun zaman çalışarak bu planı ortaya çıkardık” diye konuştu. 

Başbakan Ersan Saner’in plan üzerinde çalışmaların yapıldığı dönemde söz konusu imar planının komple revizesinden yana olduğunu söylediğini belirten Baybars, “Anladığım kadarıyla bölgeye ilişkin kendi kafasında farklı bir vizyon vardı” dedi.

Baybars, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı’nın tekrar tartışmaya açılmasının, bütün stratejik hedef ve vizyonlarını ellenmesi, her kurumun kendi pozisyonunu yenilemesi anlamına geldiğini vurgulayarak, “Bazı değişiklikler yapılabilir, ama umarım toplum faydası ön planda tutulur” dedi.

(YENİ DÜZEN- Ödül Aşık ÜLKER)

https://www.yeniduzen.com/secim-surecinde-varligimizi-sorguladik-134777h.htm

Editör: TE Bilisim