Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Hüseyin Aktığ başkanlığındaki Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve yönetim kurulunu kabul etti.
Bu sabah saat 10.30’da Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Birlik, turizm sektörünün belli başlı sorunlarını Bakan Denktaş’a aktararak, taleplerini iletti.
AKTIĞ:
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ ziyarette, turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması, ara elaman ihtiyaçlarının giderilmesi, yatırım teşvik sisteminin taleplere göre revize edilmesi, turizm fonu ve turizm memnuniyetinin artırılması için sürdürülebilir turizm politikaları konusundaki sorunları aktardı.
Aktığ, turizmdeki sorunların giderilmesi için hazırladıkları önerileri de Başkan Denktaş’a sunarak görüş alış verişinde bulundu.

DENKTAŞ: “OTEM 15 EYLÜL’DE YENİDEN HAYATA GEÇECEK. BÖYLECE SEKTÖRDEKİ ARA ELEMAN SIKINTISI ORTADAN KALKACAK”
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, turizm sektöründe varolan ara eleman ihtiyacının giderilmesi konusunda da uzun süredir faaliyette olmayan Otelciler Turizm ve Eğitim Merkezi’ni (OTEM) Eylül ayında yeniden hayata geçireceklerini müjdeledi.
Denktaş; “uzun zamandır turizm sektörüne ara kademe elemanlarının eksikliği sektörde ciddi sorunlar oluşturmaktaydı. Bu nedenden dolayı Hükümetimiz kurulduğu günden itibaren OTEM’i harekete geçirmek için gereken maddi ve insan kaynağı ihtiyaçlarını gidererek OTEM’i 15 Eylül’den itibaren faaliyete geçireceğiz. Böylece bir yandan ilgili gençlerimiz eğitilerek sektöre kazandırılacak, diğer yandan ara eleman sıkıntısı ortadan kaldırılacaktır.”

DENKTAŞ: “TURİZM ÖRGÜTÜ KURULUŞU ARTIK SON AŞAMADA”
‘Turizm Örgütü’nün kuruluşunun da son aşamada olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş bunun kendisi için oldukça hassas bir konu olduğunu ve ivedilik kazandığını söyledi.
Serdar Denktaş; “Turizm örgütü bizim için oldukça hassas bir konu. Geçmiş iktidar dönemimizde hızlandırdığımız çalışmalar bu dönemde yeniden ele alınmıştır.
Tüzük çalışmaları neredeyse tamamlanmıştır. Turizm Örgütü’müz Meclis’in açılması ile birlikte ilgili sektörle de görüşülerek hızla hayata geçecek böylece 1974’den bu yana her hükümetin ‘kuracağız’ dediği örgüt resmen kurulacaktır” dedi.

 
Editör: TE Bilisim