Başbakan Hüseyin Özgürgün, içinde bulunulan yüzyıldaki bilgi ve teknoloji toplumunun genç nesillerini yetiştirmek üzere çocuklara en iyi bilgi ve becerileri kazandırma ve eğitim sistemini bu doğrultuda düzenlemenin en öncelikli hedefleri olduğunu belirtti.

Başbakan Özgürgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Özgürgün, Ulu Önder Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın büyük bir heyecan, coşku ve umutla kutlandığını kaydetti.

Başbakan Özgürgün, “23 Nisan 1920 tarihinin; sadece bir bayram günü değil, Kıbrıs Türkü olarak bir parçası olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz Türk Ulusunun kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı önemli bir dönüm noktasıdır” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün umutların tükendiği, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihini çocuklara armağan etmekle, çocukları umut gördüğüne ve geleceğe dair güvenin büyük olduğuna işaret ettiğini belirten Başbakan Özgürgün, Atatürk’ün çocuklara gösterdiği değeri ve önemi, milletine duyduğu inancını ve sevgisini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Özgürgün mesajında şu ifadeleri kullandı:

“O’ndan aldığımız feyizle, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri temel amaçlarımızdan olacaktır.

İçinde bulunduğumuz yüzyıldaki bilgi ve teknoloji toplumunun genç nesillerini yetiştirmek üzere çocuklarımıza en iyi bilgi ve becerileri kazandırmak, eğitim sistemimizi bu doğrultuda düzenlemek en öncelikli hedeflerimizdir.

Yarınlardaki umudumuz, geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizin ülkenin huzur, refah ve gelişmesi için, günü geldiğinde azim ve kararlılıkla sorumluluklarını yerine getireceklerine olan inancım tamdır. Bu anlamlı günün, çocuklarımız için mutluluğun, heyecanın, huzurun ve başarının günü olmasını temenni ederim.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, bu günde varlıklarıyla hayatımıza neşe, heyecan ve mutluluk katan umudumuz, geleceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.” 
Editör: TE Bilisim