Başbakan İrsen Küçük, Lefkoşa Merit Otel’de iş insanlarına yönelik dün akşam resepsiyon düzenledi. Düzenlenen resepsiyonda iş insanlarına Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu ile 15 Belediye meclis üyesi adayı da tanıtıldı.
Resepsiyonda, Başbakan İrsen Küçük’ün yanı sıra, Meclis Başkanı Hasan Bozer, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Maliye Bakanı Ersin Tatar, çok sayıda milletvekili ve iş insanları buluştu.
Gecenin başında kısa bir konuşma yapan Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, daralan piyasa ve ekonomik kriz varken KKTC’de işadamı olmanın kolay olmadığını belirtti. İşadamı olmak yanı sıra yanında adam çalıştırmanın da büyük cesaret istediğini ifade eden Sertoğlu, “KKTC ekonomisinin yükünü beraber çekiyoruz. Sizlere bu desteğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Konuşmasında zor bir yola çıktığını ifade eden LTB Başkan adayı Sertoğlu bu zor yolda işadamlarının desteğini istediğini dile getirdi.
Sertoğlu; “ Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki sorunun çözümü irade,kaynak,destek ve akılla mümkündür. Lefkoşam ancak,UBP’li Belediye Meclis Üyelerinin yeni seçileceklerle buluşması sonucu, Lefkoşa Belediye Meclisinde oluşacak UBP İradesi,Merkezi Hükümetin desteği,şahsım ve ekibimin akılcıl projeleri ve sağlanan büyük kaynak kullanılarak kurtulabilir. Bunu en kısa sürede biz yaparız” dedi.
Daha sonra söz alan Başbakan İrsen Küçük ise yemekte farklı kesimlerden insanların olduğunu ve bu durumun kendilerine güç verdiğini söyledi. Hasan Sertoğlu’nun işadamlarından destek istediğine dikkat çeken Başbakan İrsen Küçük, tüm amaçlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlü bir duruma gelmesi olduğunu kaydederek,’İş adamlarımız sayesinde bugün bu noktaya geldik ve bizler Bununla övünüyoruz. Anavatan Türkiye’nin de bu noktada bizleri desteği sonsuzdur” dedi. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 10 aydır hizmet veremez durumda olduğuna değinen Başbakan İrsen Küçük, Ulusal Birlik Partisi’nin Lefkoşa Türk Belediyesi ile ilgili ara seçimi kabullenmesinin zor olduğunu ancak seçimden de asla korkmadıklarını ve kaçmadıklarını belirtti. Seçime gitmelerinin Ulusal Birlik Partisi’nin hizmet anlayışından kaynaklandığını dile getiren Küçük, amaçlarının halka hizmet etmek olduğunu söyledi. Ulusal Birlik Partisi’ni Kıbrıs Türk Halkının yarattığına dikkat çeken Başbakan İrsen Küçük, Halka kendilerine hizmet verebilecek olan adayları sunduklarını dile getirdi. Diğer partilerin adaylarını da eleştiren Başbakan Küçük, samimi davranarak milletvekili aday çıkartmadıklarını ancak diğer partilerin adaylarını milletvekillerinin arasından seçtiğine dikkat çekti. İrsen Küçük Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin halkı oyalama taktiği içerisinde olduğunu öne sürdü. Ulusal Birlik Partisi’nin adaylarının halkın içinden olan, başarılı ve sosyal yönleri güçlü adaylar olduklarını söyleyen Küçük, hükümet olarak her zaman Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yanında olacaklarının da altını çizdi. Küçük Lefkoşa halkınıyeniden layık oldukları Lefkoşa’ya kavuşturacaklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmasında Türkiye ile imzalanan 2013-2015 sürdürülebilir Ekonomik Programına da değinen Başbakan İrsen Küçük, bu programla ekonomik yapının gelişeceğine, reel sektörün ve turizm sektörünün gelişeceğini belirtti. Alt yapıya da büyük önem verdiklerini belirten Küçük, ülkedeki alt yapı oranlarının %90’lara ulaşacağını kaydetti. Ülkedeki milli gelirin de alınan ekonomik tedbirler ile üst seviyelere çıktığına dikkat çeken Küçük, 2015 yılında 17 bin dolar milli gelir hedeflediklerini dile getirdi.
Büyük coşkunun hakim olduğu gecenin sonunda Belediye Meclis Üyesi adayları ve Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Bakanlar,UBP’liler el ele tutuşarak birlik-beraberlik çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilisim