Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BRT’den yaptığı konuşmayla başlayan kutlamalar çerçevesinde dün sırasıyla Boğaz Şehitliği’nde, Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarı’nda ve Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarında törenler düzenlendi.

Bugün  ise Lefkoşa’daki ilk tören saat 08.30’da Lefkoşa Atatürk Anıtı, ardından da saat 08.50’de Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde tören yapılacak.

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki geçit töreni ise saat 09.30’da başlayacak. 20 Temmuz törenleri Başkent Lefkoşa’nın yanısıra tüm ilçe ve bazı köylerde de düzenlenecek.

20 Temmuz kutlamalarına Anavatan Türkiye en üst düzeyde katılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kutlama etkinlikleri için dün akşam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere ülkeye gele Oktay bu sabah yapılacak iki törene katılacak ve ardından adadan ayrılacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarının en renkli, en coşkulu törenlerinden olan Şafak Nöbeti ise halk sağlığını tehdit eden pandemi nedeniyle bu yıl sembolik olarak gerçekleştirildi

Bu arada, Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi “Türk Yıldızları”, Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında gösteri uçuşu yapacak.

Editör: TE Bilisim