Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla oluşturulan“bandabuliyam.com” adı altındaki web alanı ile ilgili kurulan Danışma Kurulu lansmana sayılı günler kala son kez biraraya geldi.

Proje ile birlikte ülkenin en büyük ‘Yerli Ürün Pazarı’nın bandabuliyam.com adı altında, internet üzerinden kurulması hedefleniyor.



Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknoloji ve altyapı desteği ile son yılların en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birine imza atılıyor. Bu proje için kurulan Danışma Kurulu da lansman öncesi son kez biraraya geldi.Üniversiteler, dernekler ve sivil toplum örgütlerinden birçok değerli ismin yer aldığı platformun Danışma Kurulu, yaptıkları toplantı sonrasında ‘projenin duyurulması ve tanıtılması için çok az bir zaman kaldığını ve çok heyecanlı olduklarını’ dile getirdiler.Ülkenin turizm, kültür ve tarihi değerleri yanında üretimine de sahip çıkarak, geniş kitlelere yaymayı hedefleyen proje Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkılarıyla gerçekleşecek.
20 Haziran tarihinde saat 10.00’da Lefkoşa Bandabuliya’dalansmanı yapılacak olan bandabuliyam.com platformunun Danışma Kurulu’nun koordinatörlüğünü de Zekai Altan yürütüyor.

Danışma Kurulu kimlerden oluşuyor?

Danışma kurulunda ülkemizdeki üniversitelerden, derneklerden ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler de yer alıyor. Platformdaki tüm üreticiler site aracılığı ile ürünlerinin tanıtımı yapabilecek. 50 üreticinin 280’den fazla ürünüyle açılacak bandabuliyam.com’un hedefi, adanın en büyük pazarını oluşturmak, lokal değerleri ve kültürü yaşatmak.
“Üreticiden Tüketiciye Kıbrıs Pazarı” sloganıyla ülkemizdeki tüm yerel üreticileri kapsayacak ve herkese hitap edecek “bandabuliyam.com” adındaki proje için oluşturulan ve koordinatörlüğünü eko turizmci ve araştırmacı Zekai Altan yürüttüğü Danışma Kurulu’nun son toplantısına katılan isimler de şöyle: Genel Koordinatör (Danışman) – Zekai Altan, Organik Yaşam ve Tarım Derneği (ORYAT) Başkanı Seyit Yorgancıoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Nesrin Bahçelerli, HAS-DER Temsilcisi Hasan Çağlıoğlu, Dipkarpaz Belediyesi ÇATOM Temsilcisi, Arzu Pürtül, Hatice Beşir (Bağımsız Üretici Temsilcisi) , Gülay Komili (Büyükkonuk – Kumyalı ve Mehmetçik Temsilcisi), Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Yaman Yalvaç.

Neler yer alacak?

“bandabuliyam.com” web alanında Kıbrıs kültürüne ait yiyecek, içecek, el emeği ürünlere ulaşmak çok kolay olacak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlı tüm üreticiler, ürünlerinin tanıtım bilgilerini, isim, soy isim ve telefon numaralarını 3434’e göndererek siteye katılabilecek.
Üreticiler ayrıca [email protected] mail adresine ürünlerinin fotoğraflarını da gönderebilecek.
Tüm ürünler kendi kategorileri içerisinde, gerekli kriterlere uygun olması durumunda sitede tanıtılacak.
Tüketiciler, internet sitesi üzerindeki tanıtım sonrasında doğrudan üreticilerle iletişim kurarak, siparişlerini verebilecek.

 
Editör: TE Bilisim