Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Milletvekili adayı İzlem Gürçağ Altuğra, Kıbrıs TV'de yayınlanan ve Erçin Şahmaran'nın hazırladığı "Objektif" isimli programa katıldı ve değerlendirmelerde bulundu.

"Çok zor ve zahmetli bir yılı geride bırakıyoruz" diyen Altuğra, neden kontenjan aday olduğunu da şöyle açıkladı;

"Pandemi ve ekonomide zor bir yıl geride kalıyor. Bu elbette siyaseti de olumsuz olarak etkiledi. Duyarlı, sabırlı ve sağduyulu davranmak, bizi bir nebze de olsa düzlüğe çıkardı. Aşının ne zaman ülkemize geleceğini bekledik, merak ettik. Yorucu bir süreç geçiriyoruz. Şuan aşı sıkıntımız yok. Lütfen aşı karşıtı olunmasın. Korunmanın temeli aşılanmadan geçer. Bu salgında tıpkı diğerleri gibi bitecek.

Pazar günü Lefkoşa kuzey çevre yolunda duatlon yarışı yapılacak Pazar günü Lefkoşa kuzey çevre yolunda duatlon yarışı yapılacak

Özü, sözü bir birisiyim. Siyasete ve siyasetçiye olan güven azaldı. Bu bir gerçek. Herkesin siyasi hedefleri mutlaka vardır. Hangi adayın nasıl aday olduğu kimseyi ilgilendirmez. Herkes başkasını değil, kendini anlatsın. Ben bu sınavı iki defa verdim. Kontenjan aday olmam birileri tarafından tartışılıyor olabilir. Herkes nasıl aday oldu ona baksın. Bana kontenjan adaylığını sayın Başbakan teklif etti, bende kabul ettim. Zaten, benim liste dışında kalmam mümkün değildi. Ben iki defa üyeden çıktım, aday oldum, kazandım. Korkum, endişem yok. İnsan yaşarken de, yarışırken de onurlu olmalı. Halk için çalıştım. Yolsuzluğa, rüşvete asla imzamı atmadım. Onurumla geldim, kazandım, olmazsa da onurumla giderim."    

Editör: Haber Merkezi