Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevre konusunda yapılacak çalışmalarda bütün sivil toplum kuruluşları ile bir bütünlük ve işbirliği içerisinde hareket edeceklerini söyledi.
Bakan Bakırcı,Orhan Tolun başkanlığındaki Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulunu kabul etti.
Kabuldeki konuşmasında Turizmin gelişmesinin iyi bir çevre olmadan mümkün olamayacağını düşündüklerini ifade eden Bakırcı,çevreye verilen önem çerçevesinde turizmin de gelişeceğini söyledi.
Bakırcı,elektirik santrallerinin filtre sistemleri ile çalışmaların devam ettiğini; Kalecik’deki çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanacağını, diğer santraldeki filtre ile ilgili konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kalecik’de denize sızan petrolü temizleme çalışmalarının çok kısa bir süre sonra tamamlanacağını söyleyen Bakırcı,yapılan tüm deniz tahlillerinde karbon atıklarına raslanmadığının tespit edildiğini belirtti.
Bakırcı,bütün sivil toplum kuruluşları ile bir bütünlük ve işbirliği içerisinde hareket edeceklerini vurgulayarak: “Biz doğru yaptıkça,siz daha da büyüyeceksiniz.Siz büyüdükçe, biz daha çok doğru yapacağız.” dedi.

TOLUN: “ÇEVRE BAKANLIĞI KURULMASI MEMNUNİYET VERİCİ”

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun da konuşmasında, yeni hükümetinin Çevre Bakanlığını oluşturmasının kendilerini memnun ettiğini,çünkü ülkenin geleceği ve ekonominin sürdürülebilir sektörünün turizm olduğunu,Turizmin de en çok ihtiyaç duyduğu şeyin çevre olduğunu belirtti.
Tolun şöyle devam etti:
“Bizler geçmişteki bütün tanıtımlarımızda bozulmamış doğamızdan bahsettik.Geçen zaman içerisinde görüyoruz ki çevremize verilen önem gittikçe azalmaktadır ve çevremiz tahribata uğramaktadır.Yeni hükümetin bu anlamda Çevre Bakanlığı oluşturması önemlidir.Olumlu adımlar atacağınıza inanıyoruz.Sizleri yakından tanıyoruz ve yapacağınız işlerde katılımcılığa ve sivil toplum örgütleri ile birlikteliğe önem verdiğinizi biliyoruz.”
Son dönemlerde denize sızan petrol,yangınlar,Lefkoşa’da oluşan çöpler yollar üzerinde atılmış molozlar ve bakımsız arazilerin kendilerini üzen konular olduğunu söyleyen Tolun,bu konuların ülkeye gelen turstlerin de en çok rahatsız olduğu ve kendilerini de zor duruma sokan konular olduğunu ifade etti.
Geçici hükümet döneminde “Petrol Dolum Tesisi kurulmayacağı” yönünde alınan kararın meclisten geçirilmesini talep ettiklerini belirten Tolun,santrallerden yayılan zehirli dumanın ortadan kaldırılması konusuna da büyük önem verdiklerini belirtti.

Tolun: “Bu konulara duyarlı olmak zorundayız. Bizim başka varlığımız yok. En büyük varlığımız çevredir.” dedi.
Başkan Tolun, görevinde Bakan Bakırcı’ya başarılar dileyerek her türlü işbirliği ve birlikte yapılacak çalışmalara hazır olduklarını dile getirdi.



 
Editör: TE Bilisim