Bakan Bakırcı ilk olarak Türkiye Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Merkez Binasında Genel Müdür Akif Özkaldı ile biraraya geldi. Toplantıda Türkiye’den KKTC’ye gerçekleşecek Su İletim Hattı ile ilgili projenin Türkiye ayağı hakkında bilgiler alan Bakırcı, KKTC’de yapılmakta olan ve bir süre önce incemelerde bulunarak bilgi aldığı çalışmaları da Genel Müdür ile paylaştı.
Bakırcı, daha sonra dünyanın sayılı arıtma tesisleri arasında gösterilen Ankara-Mamak Çöp Arıtma Tesisinde incemelerde bulunarak tesisi işleten ITC Şirktetinin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ‘dan bilgiler aldı ve tesisin ünitelerini inceledi.
Bir sonraki temasında Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile yemekte biraraya gelen Bakırcı, iki bakanlık arasında gelecek zamanda birlikte yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Yemek sırasında Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üst düzey bürokratları da hazır bulundu.

MELİH GÖKÇEK’E ZİYARET
Bakan Hamit Bakırcı, temasları çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de makamında ziyaret etti.
Oldukça samimi bir ortamda geçen görüşmede Başkan Gökçek, Belediyenin çevre ile ilgili ortaya koyduğu projeler hakkında Bakan Bakırcı’ya bilgiler verdi.
Bakan Bakırcı, görüşmede Ankara Büyükşehir Belediyesinin başarılı çalışmalarını takip ettiklerini belirterek,belediyenin özellikle çevre alanındaki deneyimlerinden her zaman yararlanmak istediklerini dile getirdi.
Bakırcı, ayrıca KKTC Ankara Büyükelçiliğini de ziyaret ederek Büyükelçilikte görev yapan personelle tanıştı ve çalışmalarında başarılar diledi.
Ankara temasları çerçevesinde Bakırcı’ya Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve Büyükelçilikte görevli 2.Sekreterlerden Emine Andız eşlik etti.
Mardin’de düzenlenecek 1.Dünya Sulama Forumuna katılacak olan Bakırcı’nın bugün Ankara üzerinden Mardin’e geçmesi ve Pazar gecesi KKTC’ye dönmesi bekleniyor.
 
Editör: TE Bilisim