Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kamu Hizmeti Komisyonu’nun “Müdür terfileri” ile ilgili Yüksek İdare Mahkemesi’nin aldığı iptal kararını “tanımadığını” ve “sınavın iptal edilme gerekçelerini dikkate almadığını” iddia etti.

Elcil, Eğitim Bakanlığı’nın özellikle Gönendere ve Gemikonağı İlkokulları’nda müdürlüğü iptal edilen öğretmenleri mahkeme kararına aykırı bir şekilde görevde tutmak için öğretmenler üzerinde “baskı kurduğunu” ileri sürdü.

Şener Elcil, “Eğitim Bakanlığı mahkeme kararını tanımamakla anayasal suç işlemek, yargı da bu konuya seyirci kalmaktadır” dedi.

Elcil bugün yaptığı açıklamada, Yüksek İdare Mahkemesi’nin müdür terfileriyle ilgili iptal kararının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçtiğine işaret etti. Elcil, mahkeme kararı ile iptal edilen müdürlükler için Eğitim Bakanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yeni baştan öğretmenler sınav tüzüğü gereği adım atma yerine, şaibeye neden olacak girişimlere girdiğini iddia etti.

Şener Elcil, “Spekülasyona ve şaibeye açık bir şekilde sadece 2011 yılında yazılı sınavla iptal edilen müdürlüklerin atanmasını yapmanın hiçbir yasal açıklaması yoktur. .. Olay, sadece okul yöneticisi atama işlemi değildir. Bu olay şeffaf, hesap verebilir, objektif olmakla ilgili devleti yönetenlerin tutumunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

Elcil, şöyle devam etti:

“Gönendere ve Gemikonağı İlkokulları’nda baskı ile mahkeme kararını uygulamayan Eğitim Bakanlığı yetkilileri anayasal suç işlemektedir. Ayrıca okullarımızın ihtiyacı olan 38 Müdür için temiz bir sayfa açıp, Öğretmenler Sınav Tüzüğü’ne göre işlem yapmayan Kamu Hizmeti Komisyonu da suç işlemektedir ve tekrardan yargı yolunun önünü açmaktadırlar. Bu çerçevede, okullarımızdaki motivasyonu düşüren, terfi alan ve almayan arkadaşlarımızı zor durumda bırakan yanlış icraatların mahkemelere intikalinden önce ilgili tarafları uyarmayı bir görev bilmekteyiz. Ayrıca Gönendere ve Gemikonağı İlkokulları’nda mahkeme kararına aykırı bir şekilde görev yaptırılmaya çalışılan öğretmenler konusunda Eğitim Bakanlığı’nı tekrardan göreve davet eder, aksi taktirde bu okullarda eyleme gideceğimizi duyururuz”

Şener Elcil açıklamasında ayrıca, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun etkisinde olan bir kurum olduğunu ileri sürerek, “Bu olayda da Eroğlu’nun etkisi görülmektedir” iddiasında bulundu. 
Editör: TE Bilisim