Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK), Posta Dairesi’nde memur olup, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılan Önder Ilgın’ın yasa dışı bir şekilde Karayolları Dairesi’nde göreve başlatılmasıyla ilgili Başbakanlığa yazı gönderdi.

Söz konusu yazıyla Ilgın’ın derhal görevden uzaklaştırılması ve konuyla ilgili soruşturma başlatılması istendi.

Ayrıca yine aynı yazıda, geçici olarak kamu görevinden uzaklaştırılmış bir kamu görevlisinin görevine son verme ve devam etmesine karar verme yetkinin Kamu Hizmeti Komisyonu’nda olduğu hatırlatıldı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise, Kamu Görevlileri Yasası’na göre, bu gibi durumlara soruşturma için belli bir süre verildiğini belirtti ve söz konusu kişiyle ilgili polis soruşturmasının halen tamamlanamadığını söyledi.

Atakan dosyanın savcılığa sevk edilmemesi ve yasaların elvermesi nedeniyle söz konusu kişinin maaş çekmeye ve görevine devam noktasında herhangi bir engel ile karşılaşmadığını anlattı.

Ayrıca konuyla ilgili KIBRIS Gazetesi’ne açıklama yapan kamuda örgütlü sendikalardan Kamu-Sen’in bBaşkanı Metin Atan’da, yolsuzlukla suçlanan ve aleyhine deliller olan birinin kamuda yeniden göreve başlatılmasının huzursuzluğa neden olduğunu anlattı.

AYRINTILAR KIBRIS GAZETESİ'NDE

https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/bakanligin-degil-khknin-yetkisinde/58659

Editör: TE Bilisim