Başbakan Hüseyin Özgürgün, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) terör örgütü listesine alındığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının yaklaşık 3 buçuk saatlik toplantısının ardından basına açıklama yapan Özgürgün, daha önce ilan edilen terör örgütü listesine Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) da eklendiği bilgisini verdi.

Listeyle ilgili emirnamenin yeniden düzenlediğini dile getiren Özgürgün, emirnamenin Resmi Gazete’de yayımlanacağı tarihten başlayarak yürürlüğe gireceğini kaydetti.

Özgürgün, gazetecilerin FETÖ konusunda Türkiye’den yardım alınmasının gündemde olup olmadığı soruları üzerine, konuyu Ankara’ya yapacağı ziyarette görüşeceğini kaydetti.

“ŞU ANDA RESMİ OLARAK MÜDAHALE EDİLECEK CİDDİYETTE BİR İSTİHBARAT GELMİŞ DEĞİL”

Özgürgün “Şu ana kadar bilginize gelen bir FETÖ faaliyeti var mı?” sorusu üzerine ise “Duyumlar var ama geldi diyemem. O yüzden şu anda resmi olarak müdahale edilecek ciddiyette bir istihbarat gelmiş değil” diye konuştu.

Başbakan Özgürgün GKK ve Polis Teşkilatı’nın bu gibi faaliyetleri önleyecek tüm tedbirleri aldığını ve bu gücü olduğunu, bu anlamda ortaya çıkabilecek her türlü sıkıntı ve her türlü problemi aşılabilecek durumda bulunduğunu söyledi.

“KULELİ ÖĞRENCİLERİYLE İLGİLİ GİRİŞİM YAPILDI... MAHKEME SONUCU BEKLENECEK”

Özgürgün yine soru üzerine, darbe girişimi dolayısıyla gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri arasında bulunan KKTC vatandaşları konusunda Dışişleri Bakanlığı’nın girişim yaptığını ancak mahkeme sürecinin sürdüğünü, buradan çıkacak sonucun beklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Mehmetçik'teki çöplükte, Fethullah Gülen'e ait kitapların yakılması meselesiyle ilgili sorulan bir soru üzerine bu konudaki teknik incelemenin zaman aldığını anımsatan Özgürgün, o süreyi beklemek gerektiğini, teknik incelemeden önce içeriklerin ne olduğunu söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Özgürgün, Türkiye’deki devlet kurumlarında çalışan KKTC vatandaşlarının Olağan Üstü Hal kapsamında, yurt dışına çıkmakla ilgili sorun yaşadığı, bu konuda bilgisine gelen bir durum olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuda bilgisine gelen birşey olmadığını söyledi.

Türkiye’de çalışanların TC devletinin aldığı kararlara uymak durumunda olduğunu hatırlatan Özgürgün, işten ayrılmayı seçmeleri durumunda seyahatle ilgili bir sorun yaşayacaklarını düşünmediğini dile getirdi.

“ENGELLİLER DAİRESİ’NİN SÜRATLE KURULMASI İÇİN TALİMAT VERİLDİ”

Bakanlar Kurulu’nda alınan diğer kararlarla ilgili bilgi veren Başbakan Özgürgün, Engelliler Dairesi’nin kurulması için gerekli yasal ve yapısal altyapı çalışmalarının süratle sonuçlandırılması için ilgili bakanlıklara talimat verildiğini de kaydetti.

“AKINCILAR YOLU EKİMDE TAMAMLANACAK”

Akıncılar yolunun askeri bölgenin dışına çıkarılarak kimlik kartına gerek kalmadan Akıncılar’a ulaşımın sağlanabilmesi için hazırlanan projenin onayladığını açıklayan Özgürgün, gerekli kaynağın da bloke edildiğini dile getirdi.

Bu konudaki çalışmaların süratle başlayacağını anlatan Özgürgün, projenin ekim ayı sonunda tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

“KREDİ KARTI MİNİMUM ÖDEME LİMİTİ YÜZDE 20’DE KALDI”

Mali tüzüğe göre 2015’te kredi kartı minimum ödeme limitlerinin yüzde 30’a çıkarılmasının öngörüldüğünü belirten Özgürgün, mevcut ekonomik koşullar göz önüne alınarak bunun yüzde 20 olarak devam etmesine karar verildiğini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim