Bugün bir televizyon kanalında açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Sn. Hamza Ersan Saner’in gündeme getirdiği Ercan ihalesi ile ilgili “çok eleştirilen” nitelendirmesi yapmasını manidar bulmaktayız. Bu açıklamadanda anlaşılıyor ki, söz konusu ihale süresince, “ben yaptım oldu” zihniyetiyle hareket edilmiş yapılan eleştiriler dikkate alınmamıştır.

Halkımız bilmelidir ki konu ile ilgili dosya Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sn. İsmail Başarır tarafından incelemeye alınmıştır. Şeffaflık ilkesine bağlı olarak sonuçlar hakkında bilgilendirme, incelemeler sonucunda yapılacaktır.

Diğer taraftan, KTHY’nin batması veya batırılması ile ilgili soruşturma sürecini gündeme taşıyan Sn. Saner’e hassasiyeti için teşekkür eder ancak aynı hassasiyeti bakanlığı döneminde neden göstermediğine dair merakımızı belirtmek isteriz.

Kıbrıs Türk halkını derinden üzen KTHY’nin batması veya batırılması konusunda soruşturmanın hızla yapılması için gerekli özenin gösterildiğini kamuoyuna önemle duyururuz.




DP-Ulusal Güçler
Genel Merkezi
 
Editör: TE Bilisim