Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sabah saatlerinde heyetiyle birlikte geldiği Ankara'da temaslarına başladı.

Çavuşoğlu, resmi ziyaretleri kapsamında ilk olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekilleri Prof. Dr. Haldun Göktaş ve Prof. Dr. Cevahir Uskurt ile YÖK binasında bir araya geldi.

Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu görüşmede, iki kurum arasında yükseköğrenimde atılacak adımlar ele alındı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, samimi bir ortamda, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, YÖK yetkililerine teşekkür etti.

KKTC Yükseköğrenimi için YÖK’ün desteğinin önemli olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, ülke gençliğinin ve üniversitelerin yaşadığı bir takım sıkıntıların giderilmesi noktasında önemli ilerlemeler kaydettiklerini söyledi.

Bu noktada, karşılıklı işbirliğinin önemine vurgu yapan Çavuşoğlu, sıkıntıların giderilmesi bağlamında ortak noktada buluştuklarını belirtti.

Tedavüle sahte ABD Doları sürdüğü tespit edilen 2 kişi tutuklandı Tedavüle sahte ABD Doları sürdüğü tespit edilen 2 kişi tutuklandı

Yapılan görüşmeler sonucunda, GCE A-LEVEL sınav sonuçlarına sahip KKTC uyruklu öğrencilerin Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Kontenjanlarından yararlanabilmesi konusunda yaşanan sıkıntıyı ve endişeleri, varılan mutabakatla giderdiklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, üniversitelerin kontenjan sayılarıyla ilgili taleplerinin de görüşmede ele alındığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu bu kapsamda,daha önce gerçekleştirdikleri temaslar doğrultusunda KKTC üniversitelerine ayrılan kontenjanların geçtiğimiz yıla oranla yüzde 11 arttırıldığını ifadeederek,Kıbrıs Türkü’ne verdikleri önemli desteklerden dolayı YÖK heyetine teşekkürlerini iletti. “Ortaya koyduğumuz vizyon ile ülke eğitimini ayağa kaldıracağız” vurgusunu yaptı.

Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye’de öğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu öğrenciler için ayrılan YKS kontenjanlarının doldurulmasında uygulanan taban puanlarının kaldırıldığını ve KKTC uyruklu öğrencilerin TC üniversitelerine daha kolay yerleşmesinin önünün açıldığını ifade ederek, YÖK tarından atılan bu adımınülkemiz adına memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu resmi ziyaretleri kapsamında öğle saatlerinde Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'i ziyaret ederek, mozoleye çelenk koyacak, Anıt Özel defterini imzalayacak.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren'i de ziyaret edecek olan Nazım Çavuşoğlu, yarın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile bir araya gelecek.

Editör: Haber Merkezi