Ankara temaslarını ikinci gününde Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, heyeti ile birlikte Gazi Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yüksek Mahkeme Başkanlığı'na Bertan Özerdağ atandı Yüksek Mahkeme Başkanlığı'na Bertan Özerdağ atandı

Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız ile Gazi Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Gazi Üniversitesi gibi önemli bir kurumun Kıbrıs Türk halkının gönlünde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yürütülen iş birliğinin arttırılarak devamı için birlikte hareket etmeye devam edeceklerini söyledi.

Gazi Üniversitesi’ne YKS, YTB bursları ve Gazi Üniversitesi tarafından verilen GCE A Level kontenjanları olmak üzere üç farklı yolla öğrenci gönderdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, üniversitenin verdiği kontenjan sayılarının arttırılması noktasında görüş birliğine vardıklarına dikkat çekti.

Gazi Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde belirlenen kontenjan sayılarının arttırılacağını belirten Çavuşoğlu, yüksek lisans ve doktora programlarına da kontenjan verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Kıbrıslı Türk öğrencilerin yükseköğrenime geçişleri esnasında Türkiye’de yaşadıkları sorunları da dile getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, sıkıntıların giderilmesi adına birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve üniversite yönetimine, Kıbrıs Türkü gençliğine verdikleri destekler ve gösterdikleri iyi niyetli yaklaşımlardan dolayı teşekkür etti.

Bakan Nazım Çavuşoğlu temasları doğrultusunda öğle saatlerinde mevkidaşı TC Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile bir görüşme gerçekleştirecek. Çavuşoğlu ayrıca Türk Tarih Kurumu ile Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu’nu ziyaret edecek.

Editör: Haber Merkezi