Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamayla 2022-2023 Eğitim yılında branşlara göre atanan öğretmen sayılarını kamuoyu ile paylaştı.

Döviz kurlarında bugün... Döviz kurlarında bugün...

Açıklamaya göre, ihtiyaçlar doğrultusunda KKTC'de bu yıl 306 öğretmenin Kamu Hizmetleri Komisyonu tarafından atamasının yapıldığı ve okullarda görev yaptığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası tarafından servis edilen öğretmen atama sayılarının gerçeği yansıtmadığını ve toplumu manipüle etmek için maksatlı servis edildiğini söyledi.

İçerisinde bulunulan eğitim yılı içerisinde 306 öğretmenin atamasının yapılarak göreve başladığını belirten Çavuşoğlu, sendikaların kamuoyunu yanıltmasına izin vermeyeceklerine vurgu yaptı.

Katıldığı bir televizyon programında lisansüstü akademikunvanıolan öğretmenlerin gelmesine ilişkin yaptığı açıklamaların, sendikalar tarafından çarpıtıldığını da dile getiren Çavuşoğlu, “Akademik olarak kendini geliştiren, nitelikli, ülkemiz gençliğine ve eğitimine katkı koyacak öğretmenlerin ülkemize gelmesi neden rahatsızlık veriyor? Bizim amacımız eğitimin niteliğini artırmak. Bu çerçevede böylesi öğretmenleri öğrencilerimiz ile buluşturmak bizim için çok değerlidir.” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin gelişimine bu yüzden önem verdiklerini ve düzenlenecek hizmet içi eğitimlere yükümlülük getirdiklerine de dikkat çeken Çavuşoğlu, sendikanın bu değişikliğe de itiraz ettiğini belirtti.

Çavuşoğlubundan sonra lisansüstü akademik unvanı olan öğretmenler talep edeceklerinive gelecek olan katkıyı bu şekilde planlayarak yola devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi