Kıbrıs adasında yeni temeli atılan Azerbaycan - Kıbrıs Öğrenci Derneği ( Azerbaijan Student Association in Cyprus - ASAC ) organizasyonu ile 28 Mayıs Cumhuriyet gününe adanan tören gerçekleşecek. Etkinliğe Azerbaycan ve ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti `nden bir çok yetkili kişiler katılarak bugünün öneminden bahsedecekler.

ASAC - ın genel sekreteri Toğrul Abbasovdan aldığımız bilgiye göre dünyanın 85 den fazla değişik ülkesinden uluslararası öğrencilerin eğitim aldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı etkinlikte yabancı misafirlere 28 Mayıs tarihi hakkında bilgi verilecek ve ülkemizle ilgili tanıtım videosu gösterilecektir. Bundan başka, ASAC `ın eş kurucusu ve genç şair Raul Masum da tören katılımcılarıyla düşüncelerini paylaşacak. Gecenin şarkıcı konuğu , Azerbaycan Cumhuriyeti ve Dağıstanın emektar sanatçısı Adalet Şükürov konser vererek törene renk katacakdır. Kıbrıs yerel vaktiyle akşam saat 10:00 'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi sahnesine çıkacak popüler şarkıcı repertuarından Azerbaycan , Türk , Rus ve yabancı müzikler seslendirecek .

Bir haftadan fazla bir süredir , hazırlıklarına başlanan törenin sanatsal bölümüne öğrencilerimiz Azerbaycan milli dansları ve aynı zamanda milli müzikler sergileyerek katkıda bulunmuş olacaklar . ASAC `ın eş kurucusu ve başkanı Kamran Aliyev ise törenin organizasyonu için kendi desteğini esirgememiş Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Azerbaycan Kültür Merkezi başkanı , Yakın Doğu Üniversitesi rektör yardımcısı , Prof. Dr. Fahreddin Mammadova ve kurumsal destekten dolayı Uluslarası Kıbrıs Üniversitesi'ne ASAC adına teşekkürlerini bildirmiş ve bu tür faaliyetlerin gelecekte de devam etmesini arzu etmiştir.

--  
Editör: TE Bilisim