Belirli günler geriye dönük durum muhasebesi yaptığımız ayrıca geleceğe yönelik bir takım hedefler koyduğumuz günlerdir.
Yeni Yıl başları da bu günlerdendir.Geride bıraktığımız yıl içerisinde neler yaptığımızı değerlendirmek durumundayız.Elbette bu değerlendirme içerisinde topluma sosyal ve siyasal yaşamımıza,çevremize yapmış olduğumuz katkılar yurdumuza sağladığımız katma değerin ne olduğu yer almalıdır.
Bugün gerek Kıbrıs'ımızda gerekse dünyanın dört bir yanında mesafelere rağmen,kalplerimizi kenetlenmiş
bir şekilde hep beraber yeni yılı kutluyoruz.Bir yılın bitişi ve yeni bir yılın başlangıcı her zaman umutların canlandığı bir zamandır.
Umut insanın daha iyiye,daha aydın,barış dolu ve eşitliğe dayalı yarınlar kurması için gerekli gücü bulmasının vesilesidir.

Her ne kadar 2012 yılının kendine özgü zorluklarla geçen günleri olduysa da geleceğimiz için,canımız çocuklarımız için daha aydınlık yarınların bizi beklediğini ve bunun ancak cesaret,onur ve kararlılıkla harekete geçtiğimiz taktirde istediğimiz geleceği onlara bırakabileceğimize inanalım.

2013'e gireceğimiz o dakikalarda 'Aydınlık Günler' dileyerek dilek tutalım.Yaşanan sıkıntıları sadece kayıp olarak görmeden,gelecekte nelerin yapılması veya yapılmaması gerektiği üzerinde anlaşarak,hep birlikte iyiye gitmek için uğraş vermeliyiz.

Sosyal,siyasal ve hiçbir sınıf ayrımına girmeden hep birlikte el ele tutuşmalı,ortak aklın oluşmasına katkıda bulunmalıyız.
Halkımızın ana karakterlerinin belirginleşmesi ve erozyona uğrayan toplumsal değerlerin insani ve yurttaş sorumluluğunun öneminin idrak edilmesi ve geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu sorumluluğun sonucunda daha onurlu ve insanlarımızın mutlu,gelecekten umutlu olduğu günlere kavuşmamızı,'daha yeşil bir Kıbrıs,daha mutlu insanlar için' gerçek değişimin seferberliğinin bir sevgi yumağı gibi bizleri sarmalamasını,sağlıklı, huzurlu ve aydınlık bir 2013 diliyoruz.

Saygılarımla,

Anıl Kaya
AYH Başkanı
Editör: TE Bilisim