Yangın nedeniyle Lefke Kaymakamlığı’nda Kriz Masası oluşturuldu. Başbakan Sibel Siber ile İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel Kriz Masası’nı yönetmek üzere Lefke’ye gidiyor.

Girne Kaymakamı Gürkan Kara saat 09.30 itibarıyla TAK’a yaptığı açıklamada, bölgede çok kötü bir yangınla karşı karşıya bulunduklarını yineledi. Yangının çok geniş bir alanda tüm ekiplerin yangının yerleşim bölgelerine doğru yönelen bölümünü kontrol altına almaya çalıştığını söyledi.

İtfaiye Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre yangın Yeşilırmak köyünün 200 metre yakınına kadar geldiğini ifade ederken, son alınan bilgilere göre yangın Yeşilırmak’taki bazı organik tarım tesislerini etkisi altına aldı.

Öte yanda Sağlık Bakanlığı bölgeye 6 tane ambulans sevk etti. Dumandan etkilenen polis ve itfaiye ekiplerine ambulanslarda müdahale edilirken, dumandan ciddi etkilenen 2 kişinin Cengiz Topel Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

AVCILIK FEDERASYONUNDAN ÇAĞRI


Öte yandan Avcılık federasyonu da yardım çağrısında bulundu.

Federasyondan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yeşilırmak bölgesinde devam eden yangın doğayı yok edecek düzeye gelmiştir. Rüzgarın şiddetli olmasından dolayı kontrol altına alınamayan yangının söndürülmesine katkı koymak amacıyla tüm avcı camiasından destek beklenmektedir. Tanker ve benzeri araçlara sahip olan avcılarımızın konuya hassasiyet gösterip katkı koymalarını önemle rica ederiz. Bu doğa hepimizindir! Avcı arkadaş bu zor günde hep birlikte doğamıza sahip çıkalım.” 
Editör: TE Bilisim