UBP Milletvekili Sunat Atun “Ekonomik Sorunlar” konusunda konuştu. Atun, ekonomiye yönelik açıklamalardan tatmin olmadığını ifade ederek, muhalefet milletvekillerinin halk adına denetimde bulunduğunu, Meclis’te bu görevi yerine getirdiklerini, kürsüden bunları dile getirdiklerini kaydetti.

Atun, TAK’ın Meclis’teki konuşmalara gerekli önemi vermediğini ve eksik yazdığını ifade ederek, yetkilileri göreve çağırdı.

Atun,   Devlet Emlak ile ilgili geçen hafta yaptığı konuşmanın çok sığ verildiğini, 20-30 dakikalık konuşma yaptığını ancak 2-3 cümle verildiğini ifade ederek, kürsüde konuşma yapan milletvekillerinin bir emek harcadığını ve herkesin emeğine gereken önemin verilmesi gerektiğini, muhabirlerin emeği kadar milletvekillerinin de emeğinin değerli olduğunu kaydetti.

Bu konuyu daha fazla ileri götürmeyeceğini ancak konuşmalarına, halk adına yapılan konuşmalara daha fazla önem verilmesini belediklerini ifade eden Atun, herkesin buna dikkat etmesini istedi.

Atun, Kıb-Tek’in yeni uygulamasına işaret ederek, en ucuz tarifenin kumarhane ve eğlence yerlerine uygulandığını gördüklerini, ancak bunun tam tersi olması gerektiğini, 07.00-17.00 saatleri arasında ucuz tarife uygulanması gerektiğine işaret etti.

Atun, sağlıklı, tam tahlil yapmak için gerekli incelemeleri ver araştırmaları yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, uyarılarda bulundu, yanlış yönetimin bedelinin halktan çıkarılacağını halkın daha fazla fakirleşeceğini kaydetti.

Mali ekonomik konulara da değinen Atun, hükümetin bu konuda yaşadığı sıkıntılara işaret ederek,  hükümetin Türkiye ile bir an önce mali protokolü imzalaması, kaynak akışının sağlanması gerektiğini,  aksi halde devlet gelirlerinin düşeceğini söyledi.

Atun, bu uyarıları geçen yıl yaptıklarını ancak önlem alınmadığını, hazinenin de bugün “beyaz bayrak” çektiğini ifade ederek, ortada bir muamma olduğunu, çekilebilecek avansların çekildiğini, Kıb-Tek ile mahsuplaşma yapılamadığını, tüm bunların ek borçlanma getireceğini kaydetti.

Bütçe açığının ülke tarihinde hiç bu kadar büyümediğini ifade eden Atun, ekonomik kalkınma için kamu yatırımı harcamalarının; yani liman, telefon, ulaşım projelerinin artırılması için Türkiye ile ekonomik iş birliği anlaşmasının yapılması gerektiğini söyledi.

Atun, bunun yanında özel sektör yatırımlarının sağlanması, regülasyonlar ve finansmanın büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu dört bacağın sağlam tutulması halinde ekonominin gelişebileceğine vurgu yaptı.

Büyük değişimi güçlü ekonomik programların sağlayabileceğini ifade eden Atun, hükümeti eleştirerek,  en büyük başarının maaş ödeme olarak görüldüğünü kaydetti.

“Gelecek nesillerin tabağını bile aldılar” diyen  Atun, Meclis Başkanı’na Maliye Bakanlığına yönelik bir soru önergesi de sunarak, gerekli cevapların tarafına verilmesini beklediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim