“SANAYİ BÖLGESİNDEKİ ÇÖPLER İLE BİRLİKTE KUZEYDE BULUNAN ÇÖP TEPELERİ ORTADAN KALKACAK”


Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,Lefkoşa Organize Sanayi bölgesi merkezindeki çöpler ile birlikte biriken çöp tepelerinin de temizlenerek dezenfekte edileceğini söyledi.

Bakan Atun, bugün beraberinde Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Halil Talaykurt, Özel Kalem Müdürü Koralp Şerifoğlu,Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba ve daire yetkilileri ile birlikte Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesinde biriken çöp alanında incelemelerde bulundu ve bölge esnafı ile görüştü.
Atun, bölgede Belediyenin düzenli bir şekilde hizmet verememesinden kaynaklı ciddi bir temizlik zaafiyeti meydana geldiğini söyleyerek gün içerisinde kendisinin başkanlık ettiği bir toplantı sonrası bazı kararlar aldıklarını ve bu kapsamda bölgeyi yeniden incelediklerini söyledi.

Bölgede yaptıkları incelemede maalesef evsel atıkların da olduğunu gördüklerini söyleyen Atun, bölgenin tam manasıyla temzilenmesi için organize olduklarını söyledi.
Bu kapsamda yapılacak olan çalışmalarla hafta sonu ve hemen ardındaki bir kaç güne kadar bölgenin tamamen çöplerden temizleneceği ve ilaçlanacağını söyleyen Atun: “Hem çevre için büyük bir tehdit oluşturan bu durumu ortadan kaldıracağız, hem de bölge esnafının sağlıklı bir ortamda çalışabilmesine olanak sağlayacağız” dedi.
Atun,sanayi Bölgesi içerisinde bulunan çöplerin yanında bölgenin dışında meydana gelen çöp tepeleri de dahil tüm atıkların temizleneceğini söyledi.




 
Editör: TE Bilisim