Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Cidde Ekonomik Forumu’na katılıyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Arabistan’da, Cidde Hilton Otelde yer alan ve dün gece Mekke Valisi Halid El-Faysal tarafından açılışı yapılan Forum çerçevesinde, Bakan Sunat Atun, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez ve oda yetkilileri, katılımcı ülke yetkilileri ile temaslar yaptı.

Forumun bugünkü bölümünde Suudi Arabistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Tawfig Fawzan Al-Rabiah,İskan Bakanı Showawish Al-Duwaihi,Ekonomi ve Planlama Bakanı Muhammed Al Jasser, Singapur Devlet Bakanı Lee Yi Shyan ve Fransa Endüstri Bakanı Arnaud Montebourg’un konuşmaları yer aldı.

Forumu değerlendiren Bakan Atun, forum nedeniyle geldikleri Cidde’de önemli temaslar yaptıklarını belirterek, iş dünyası ile ilgili çeşitli anlaşmaların arifesinde olduklarını ifade etti.

Yaptıkları temasların son derece faydalı olduğuna inandığını söyleyen Atun, son 3 yılda yaptıkları temaslarla hem ülkenin tanınmasına, hem de yatırımlara davet açısından kurumsal tanışmışlığa imkan verildiğini belirtti.

Bu tür organizasyonlara sürekli katılıp ülke adına devamlılığı sağlamanın gerek ülkesel tezleri ortaya koyma gerek ise işbirliği konularında tutarlılık gösterilmesine olanak sağladığını söyleyen Bakan Atun, temasların sonunda karşılıklı işbirliği anlaşmaların ortaya çıkacağını ifade etti. 
Editör: TE Bilisim