Bakan Atasayan, Girne okullarını ziyaretinde belirtti..

“Amacımız, okullarımızın eksikliklerini gidermek ve kalitesini üst düzeye çıkartmaktır”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Girne bölgesindeki bazı okulları ziyaret ederek incelemede bulundu. Ziyaret kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi, Karaoğlanoğlu, Lapta ve Karşıyaka Merkez İlkokullarıyla, Lapta Anaokulu’nda incelemelerde bulunan Bakan Atasayan, okul yetkililerinden, ihtiyaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Atasayan’a ziyaretinde, Bakanlık Müsteşarı Ali Yönel, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa ve Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı Murat Aktuğ eşlik etti.

İlk olarak Girne Amerikan Üniversitesi’ni ziyaret ederek, üniversitenin akademik idari kadrosuyla bir araya gelen Bakan Atasayan, Üniversite hakkında detaylı bilgiler alarak, üniversitenin faaliyetleri hakkında da geniş bilgi aldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, ziyarette yaptığı konuşmasında, Bakan Atasayan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Üniversite’nin genel tanıtımı, faaliyet, program, vizyon ve hedefleri konusunda Bakan Atasayan’a geniş bir sunum hazırladıklarını bunun yanında, GAÜ’nün daha da ileriye taşınması için yapılacaklar konusunda bakanlıkla bilgi ve fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Atasayan ise, göreve geldiği günden bu yana ülke genelindeki okulları ziyaret ederek, ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi almaya çalıştıklarını söyledi.

Bakanlığın, Üniversitelerle işbirliği içinde çalışmak istediğini belirten Bakan Atasayan, bu ziyaretlerle ülke üniversitelerinin durumunu yerinde görme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin, yaptığı yatırımlar ve çalışmalarla, yüksek öğrenim kurumları içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu da söyleyen Bakan Atasayan, Üniversite yetkililerini çalışmalarından dolayı kutladı.

Okul ve eğitim programları hakkında üniversite yetkililerinden bilgi alan Atasayan daha sonra, üniversiteyi gezdi.

Bakan Atasayan, Girne Amerikan Üniversitesi ziyaretinin ardından, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Lapta Anaokulu, Lapta İlkokulu ve Karşıyaka Merkez İlkokulunu gezerek incelemede bulundu.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’a, Lapta bölgesinde gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da katıldı.

Ziyaretlerinin ardından basına açıklamalarda bulunan Bakan Atasayan, amaçlarının okulların sorun, eksiklik ve ihtiyaçlarını yerinde görmek ve bunların bir an önce çözümünü sağlamak olduğunu dile getirdi.

Girne Bölgesi’nde ziyaret gerçekleştirdikleri okulların durumlarının oldukça iyi olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Atasayan, ziyaret ettikleri okullarda öğretmen eksikliğinin bulunmadığını görmekten mutluluk duyduğunu da ifade etti.

“Amacımız, okullarımızı en üst düzeye çıkartmak, eksikliklerini gidermektir. Bunları da zaman içinde tamamlayacağız” diyen Bakan Atasayan, “okullara yönelik olarak başlatmış olduğumuz bu ziyaretlerimize, bürokratlarımızla birlikte devam ettirerek, KKTC’de bulunan tüm okullarımızın aynı standart donanıma erişebilmesi ve kaliteli eğitim imkanlarını hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize sunabilmek için çalışmalarımıza süratle devam edeceğiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim