Bir süredir Türkiye’de SMA Tip – 1 hastalığını yavaşlatan “kas kaybı” tedavisi gören Asya Polatlı’nın, 2.4 milyon dolar değerindeki Zolgensma ilacını almak ve “gen tedavisine” başlamak üzere bu sabah Türkiye’den Kıbrıs Cumhuriyeti’ne doğru özel ambulans uçakla yola çıktığı öğrenildi.

Asya bebeğin, Türkiye’den kalkan uçakla Yunanistan üzerinden Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki Larnaka Havaalanı’na götürülmesi ve ardından Makarios Hastanesi’nde yapılacak testleri sonrası tedavisinin başlaması bekleniyor.

Bir süredir ailesiyle birlikte Ankara’da bulunan ve “kas kaybı” tedavisini ücretsiz bir şekilde almak adına TC vatandaşı yapılan Asya bebek, ‘esas ilaç’ olarak bilinen Zolgensma ilacını almak ve “gen tedavisine” başlamak için, ülke geneline yayılan kampanyalardan 2.4 milyon Dolar’ın birikmesini bekliyordu.

Bu sırada, oluşan kamuoyu ve Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda, 24 Eylül günü Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Mihalis Hacipandelas, Asya bebeğin tedavisi için gerekli gen tedavisinin yapılabilmesini sağlayacak ilacın siparşinin verildiğini, ilacı üreten şirketin ilacı teslim etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi