Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Girne’de Koronavirüs aşılarının yapılmadığına yönelik iddialara cevap verdi.

Pilli, TV 2020 ekranlarında gerçekleştirilen bir telefon bağlantısına işaret ederek, Girne bölgesinde bir vatandaşın aşı olmadığı ve merkezlerde aşının tükendiği yönünde bir bilgi paylaşıldığını belirtti.

Canlı yayının ardından bölgedeki tüm aşı merkezlerinin kontrol edildiği, 13 Aralık Pazartesi günü itibarıyla Leymosun Kültür Evi’nde aşı stoku bin 32 yapılan aşı miktarı 284, Çamlıbel Sağlık Merkezi’nde aşı stoku 355 yapılan aşı miktarı 26, Lapta Sağlık Merkezi’nde aşı stoku bin 45 yapılan aşı miktarı 148, Esentepe Sağlık Merkezi’nde aşı stoku 344 yapılan aşı miktarının ise 26 olduğunu açıkladı.

“Canlı yayına bağlanan kişinin iddiaları aldığım bilgiler doğrultusunda tamamen asılsızdır” diyen Sağlık Bakanı Pilli, ülke genelinde aşılamaların herhangi bir aksaklık yaşanmadan devam ettiğini vurguladı.

TÜRKİYE’DEN 50 BİN 310 DOZ DAHA GELDİ

Pilli, öte yandan bugün Türkiye Cumhuriyeti tarafından 50 bin 310 doz Pfizer-BioNTech aşısının daha gönderildiğini ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından teslim alındığını bildirdi.

“Gülseren, Halk Plajı olarak hizmet verecek” “Gülseren, Halk Plajı olarak hizmet verecek”

Sağlık Bakanı Pilli, “Bu vesile ile bir kez daha her koşulda yanımızda olan TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“AŞI KONUSUNDA HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ BULUNMAMAKTADIR”

Dr. Pilli, “Böylesi yayınlar ve yanlış iddialar tamamen kamuoyunu tedirgin etmekten başka hiçbir şey ifade etmemektedir. Halkımıza bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Aşı konusunda herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Tüm merkezlerimizde aşılamalar devam etmektedir. Bu mücadelede en önemli silahımız aşı olmaktır. Halkımızı bizlere güvenmeye devam etsin. Sağlık Bakanlığı gece gündüz demeden toplum sağlığı için çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi