Kardeş Okul Projesi kapsamında KKTC’ye gelen TC Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu ile Gazimağusa’daki Çanakkale Ortaokulu’ndan bir grup öğrenci ve eğitmeni Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nı ziyaret etti.
Konukları burada, Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu karşıladı.
Ziyarette Gazimağusa Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp de hazır bulundu.

Uygur: “Kıbrıs’ta olmaktan dolayı mutluyuz”
Görüşmede TC Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Timur Uygun, Gazimağusa Çanakkale Ortaokulu ile kardeş okul olduklarını, bu işbirliğinin gençlerin kaynaşması ve kültürlerini tanıması açısından oldukça yararlı olduğunu söyledi.
Timur Uygun,önce Kıbrıslı öğrencilerin Çanakkaleye geldiğini,şimdi ise kendilerinin Kıbrıs’a bir gezi düzenlediklerini söyleyerek, Kıbrıslı arkadaşların çok sıcak kanlı olduğunu ve Kıbrıs’ta olmaktan dolayı mutlu olduklarını belitti.


Aşıkoğlu: “Çanakkale çok özel bir yer”
Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ise yaptığı konuşmada Çanakkaleye bir çok kez geldiğini veÇanakkale’nin çok özel bir yer olduğunu söyledi.

Aşıkoğlu Çanakkale’nin hem doğal güzellikleri ile hem iklimi hem de insan yapısıylaeşsiz özelliklere sahip olduğunu ifade ederek, Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu’nun Kıbrıs’ta olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Şahap Aşıkoğlu:“Türkiye ve Kıbrıs arasındaki yakınlaşmanın iki tarafın bir biri ile iletişim içinde olması gençlerin, kurumların veya kurumsal yapıların bir birini anlaması için çok daha faydalıdır. Bu gibi sosyal faaliyetler işbirliğini artıracaktır. Biz bunun gibi bütün projelere açığız elimizden geldiği kadar da desteklemeye çalışıyoruz.” dedi
Görüşmenin sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.


 
Editör: TE Bilisim