Bölgeleri baştan sona gezen Belediye Başkanı Arter, hem ilk ağızdan vatandaşın görüşlerini aldı hem de yapılacak işlerle ilgili bilgi verdi. Harika Muhtarı Mustafa Zorlu ve Anadolu Muhtarı Mehmet Uysal da Belediye Başkanı Arter’e eşlik etti. Harika Bölgesi’ndeki çocuk parkında çocuklarla da konuşan Arter, çocukların parkla ilgili isteklerini de dinledi. Harika Bölgesi’nde düğün yeri olarak kullanılan yerin düzenlenmesi, Anadolu’da ise geniş alanın olduğu bir noktaya tenis kortlarının yapılması ve bölgeye hareket kazandırılması gibi tespitler yapıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter basın yaptığı açıklamada, belirledikleri programa göre ihtiyaçların ne olduğunu ve ne gibi sorunların olduğunu yerinde görmek ve hızlı bir şekilde müdahale etmek için bölgelere ziyaretler başlattığını, fiziki anlamda Gazimağusa’nın en uç noktası olan Harika ve Anadolu’dan başlayıp Mutluyaka’ya kadar yerinde incelemede bulunacağını, bu çalışma sistemin doğru bir sitem olduğunu söyledi. Yapacağı ziyaretlerde vatandaşların görüşlerini de aldığını ifade eden Arter, Harika Bölgesi’ndeki parkta çocukları da dinlediğini, onların da görüşünü almanın önemli olduğunu söyledi. Arter, gençlerin başına musallat olan madde bağımlılığı ile ilgili tedbirlerin iş işten geçmeden alınması gerektiğini, gençlerin enerjilerini deşarj edebileceği altyapıları sunmanın görevleri olduğunu, yeni tesisler yapmak kadar mevcutları da korumak ve geliştirmek gerektiğini kaydetti.

Harika Muhtarı Mustafa Zorlu da konuşmasında, gençliğe dönük voleybol ve basketbol sahası olmamasının eksiklik olduğunu, düğün yeri olarak kullanılan yerin altyapısının yapılmasını, parkın çevresinin tellenmesini istediklerini, gençlere sosyal tesis sunarak kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını istediklerini söyledi. Anadolu Muhtarı Mehmet Uysal da konuşmasında, eksik kalan yerlerin temizlenmesi, yeni işlerin yapılacağı bölgeleri gezdiklerini söyledi.


Editör: TE Bilisim