Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, Kıbrıs TV de Erçin Şahmaran'ın sorularını yanıtladı. Erçin Şahmaran'ın hazırlayıp sunduğu "Objektif" isimli programa katılan CTP Milletvekili Şahiner, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC Meclisinde yaptığı konuşmaya katılmama kararlarının bir sonuç olduğunu, bunun sebepleri bulunduğunu söyleyen Şahiner şunları söyledi;

"Maraş ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananların sebebi Halkın Partisi ve Kudret Özersay'dır. Halkın partisini başarısız buluyorum. Bizlere çok pahalıya mal oldular. Bu konuları gündeme getiren onlar. İlk seçimlerde dudaklarımızı ısıracağımız önemli sürprizlere gebe olacak.

Biz ana muhalefet partisiyiz, atılan adımlarla ilgili bizimle istişare yok. Türkiye yetkilileri bizimle iletişim kurmuyor. Önemli kararlar alınıyor, bizim bilgimiz yok. Biz de bu durumdan memnun değiliz. Bizim kararımız bir sonuçtur. Bu sonucunda önemli nedenleri vardır. Esas müdahale Tufan Erhürman'ın aleyhine yapılmıştır. Tabandan, tavanımıza kırgınlıklar vardır. 

KIB-TEK de vurgun varsa, siyaset buna kapı açmıştır. Yargıdan bir vutgun vardır cezası çıkmadığı sürece kimse kendini yargı yerine koyamaz, hüküm veremez. Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı, konuşacak en son kişidir. Her söylediği yalandır. İhaleler erteleniyor. Arıklı suç işliyor. İhaleler uzuyor, sonuçsuz kalıyor, yaıkt fiyatları ve buna bağlı olarak da zarar artıyor. Çünkü pahalıya satın alınıyor. TPIC imtiyazlı, Bakan tarafından adrese teslim, bu sürecin içine çekiliyor. TPIC sahte evrak sunuyor, Bakan bunu örtbas ediyor. Bu iş ihalede çözülür. 

Sayın Arıklı bu işin altından kalkamaz. Bu işi bilmiyorsa, partide anlayan yoksa danışmanlık hizmeti alsın. Zamanında piyasa ucuzken akaryakıt alınsaydı bugün karlıydık. Şimdi sürekli zarar var. Sayın Arıklı sanki bu şirketin ortağı ya da bir çıkarı var gibi davranıyor.

Erhan Arıklı'nın yaptıklarını takip ediyorum. Yakında yargı yoluna gideceğim. Kendime güveniyorum. Bir sonraki Sayıştay raporlarında, ombudsman raporunda, yargıda kendi isimi görecek.   

Editör: Haber Merkezi