ILO’nun verilerini aktaran ve dünyanın yaşadığı ekonomik daralmaya değinen Sucuoğlu, dünyadaki bu ekonomik krizden bütün ülkelerin etkilendiğini dile getirdi.

Kendilerinin ise tüm dertlerinin insanların evlerine yemek götürmesi olduğunu söyleyen Sucuoğlu, kendilerinin kısmi çalışma gibi düzenlemelerle gittiklerini belirtti.

Üç bacaklı bir çalışma yaptıklarını ve dar gelirli çalışanlara katkı ödeneğini gündeme getirdiklerini söyleyen Sucuoğlu, dördüncü bacağın da yerel işgücünü destekleme adına bir çalışma olduğunu ve bunun da yakın zamanda hayata geçirileceğini kaydetti.

Katkılara ve önerilere açık olduklarını dile getiren Sucuoğlu, kendilerinin yaptıkları çalışmaların ayakları yere basan rakamlarla yapıldığını söyledi.

DERYA

CTP Milletvekili Doğuş Derya tekrar söz alarak, sigorta primleriyle ilgili detaylı açıklamalar istediklerini ve İhtiyat Sandığı paralarının herkes tarafında çekilmesi halinde ne olacağının bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Derya, işsizlik parasıyla ilgili uygulamaların sebeplerinin ve narenciye işçilerinin neden ülkelerine dönemediklerinin açıklanmasını istedi.

ARIKLI 

YDP Milletvekili Erhan Arıklı da, ekonomik tedbirlerin ve Türkiye ile imzalanan protokollerin yerine getirilmemesinden dolayı 15 günde ülkenin maaş ödeyemeyecek duruma düştüğünü söyledi.

Kamuda çalışan kişi sayısı artırılarak, 80 bin 94 kişiye maaş verildiğini söyleyen Arıklı, tek derdin memur maaşlarının ödenmesi olduğu eleştirisinde bulundu.

Kriz döneminde zor kurallar konarak, kredi kullandırılmaya çalışıldığını dile getiren Arıklı, ihtiyaçlı kişilerin bu şartlarda nasıl kredi kullanabileceklerini sordu.

Bazı yerlerin özelleştirilebileceğini dile getiren Arıklı, bunların nasıl olacağı çalışmasının yapılabileceğini  kaydetti.

Kriz dönemlerinin fırsata çevrilerek, değerlendirilmesi gerektiğini de söyleyen Arıklı, geçmişte yapılan iki özelleştirmede elde edilen gelirle 13 maaşlar ödendiğini anımsatarak, “Bu şekilde özelleştirme yapacaksanız bırakın kalsın” dedi.

Arıklı, ekonomik kriz sonucunda yerel işgücünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dövizin sürekli arttığı, raflardaki fiyatların farklılıkla arttığını ve piyasanın kontrol edilmediğini dile getiren Arıklı, bunların karşısında hareket edilmemesinin görüldüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim