Milli Eğitim Bakanlığı halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, etkinliğe, Arabacıoğlu’nun yanı sıra Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Mustafa Fazıl Plümer’in eşi Pembe Plümer ve kızı Gülden Plümer Küçük katıldı.

“Minik Yüreklerin Hünerleri” sergisinin de açıldığı etkinlikte katkı koyanlara plaket verildi.

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Plümer ailesinin adını hem tarih, hem de Gönyeli’ye yazdırdığını belirterek, isimlerin eğitim kurumuyla anılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Arabacıoğlu, ana sınıf ve okul binası için mevcut yapının yetersiz olduğunu dile getirerek, yeni bina inşaatı için sözleşmenin imzalandığını ve temellerin de en kısa sürede atılacağını kaydetti

Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Canan Gürkan da konuşmasında, okulla ilgili bilgiler verdi ve Plümer gibi eğitime değer veren kişilerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Gürkan, Bakan Arabacıoğlu’na yeni okul binasının inşasına kısa sürede başlanacağı için teşekkür etti.

Gülden Plümer Küçük de, ailelerinin eğitime büyük önem verdiğini dile getirdi. Binaları okul yapanların öğretmenler olduğunu kaydeden Küçük, bu binanın da özverili eğitimcilerle bir eğitim yuvası haline geldiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim