Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Mustafa Arabacıoğlu, sivil toplum örgütlerine gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Biyologlar Derneği’ni ziyaret etti.
Ziyarette Dernek Başkanı Hasan Sarpten ve diğer yetkililerle görüşen Arabacıoğlu’na bazı belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.
Arabacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında, öncelikle kendilerini kabul eden Dernek yetkililerine teşekkür etti.
LTB’nin 14 ayda kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak için sivil toplum örgütlerinin desteğine ve görüşlerine ihtiyaçları olacaklarını ifade eden Mustafa Arabacıoğlu, sivil toplum örgütlerini LTB’nin çalışmalarına katmaya yönelik çalışmaları olduğunu kaydetti.
Katılımcı bir anlayışı ön plana çıkarmayı hedeflediklerinin de altını çizen LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, öncelikli hedefleri arasında olan sağlık ve hijyene yönelik projelerini anlattı ve insan sağlığını direk etkileyen konularda tedbir alacaklarını söyledi.
Mali disiplini sağlamaya, var olan kredinin alımı ve vadelendirilmesine ve gelir getirici kalemlere yönelik ciddi çalışmaları olduğuna da işaret eden Arabacıoğlu, LTB’de ciddi boyutta otorite boşluğu oluştuğuna vurgu yaptı.
Bu otorite boşluğunu aşacaklarını belirten Mustafa Arabacıoğlu, LTB’deki borcu yaratanlarla ilgili yasal sürecin takipçisi olacaklarını yineledi.
HASAN SARPTEN: “ZİYARETİNİZ BİZİM GÖRÜŞLERİMİZE ÖNEM VERDİĞİNİZİ GÖSTERİYOR. BAŞARILAR”
Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu ziyaretin derneğin görüşlerine önem verildiği anlamına geldiğine işaret etti ve teşekkür etti.
Biyologlar Derneği’nin yeni seçilecek LTB başkanından beklentilerini de anlatan Sarpten, “Bizim beklentimiz bireysel değildir. Bizim temel misyonumuz özelde çevre ve halk sağlığı adınadır. Bu anlamda da Lefkoşa halkının yaşanabilir bir Lefkoşa yaratacak adaylara oy vermesini istiyoruz. Bu anlamda da size başarılar dileriz. Ziyaretiniz bizim için önemli. Seçildiğiniz takdirde de bu diyalog ve işbirliği devam edecek” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim