Kendinden emin, güçlü ve sağlıklı bir nesil yetiştirilmesinde en önemli rolün annelere düştüğünü, bu bağlamda her başarının mimarının anneler olduğunu ifade den Sucuoğlu, “Kadının toplumdaki yerinin daha da yukarılara çekilmesi için, bıkmadan usanmadan çalışmalı, hak ettikleri saygıyı onlara göstermeliyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 14 Mayıs Eczacılık günü dolayısıyla  yayımladığı mesajda, eczacılık alanındaki sorunları çözmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sucuoğlu,  1959 yılında kurulan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin Uluslararası Eczacılık Örgütü üyesi olduğuna işaret ederek, Birliğin uluslararası eczacılık çalışmalarında adını duyuran çalışmalarını devam ettirmesi temennisinde bulundu.

“Tabi ki her sektörde olduğu gibi eczacılık alanında da sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunları Bakanlık olarak çözmek adına çalışmalarımız da başlatılmıştır” diyen Sucuoğlu, sorunlara karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde çözümler üretmenin önemini vurguladı.

Sucuoğlu, “Meslekte yaşanan sorun ve sıkıntılara rağmen halka en iyi şekilde hizmet vermeye devam eden eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim