Anna Andreou'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"27 Kasım tarihli Afrika gazetesi manşetinde bana atfen bir haber çıkmıştır. Bu haber ve haberdeki iddialar tamamen asılsız ve yalandır.

Söz konusu habere göre RIK TVsinde benim Sayın Mustafa Akıncı'nın istifasını engellemek için Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kuzey Kıbrıs'a geldiğini söylediğim iddia edilmiştir. Bu iddia yalandır.

Kayıtlar hala duruyorken söylediklerim ortadadır. Bana yayında ''Mustafa Akıncı'nın istifa etmek istediğini söylentileri sorulmuş ve ben bu soruya cevaben Kıbrıs Türk tarafında böyle bir haber ve söylenti olmadığını bu iddiaların tamamen Kıbrıs Rum tarafında çıktığını belirttim. Hatta ben Kıbrıs Rum tarafında bazılarının iddia ettiği gibi Çavuşoğlu'nun Akıncı'yı istifa etmemesi yönünde ikna etmek için geldiği iddialarını yalanlayarak Akıncı'nın Mont Pelerin'den sonra ilk kez bir Türk yetkiliyle görüştüğünü ve bilgilendirdiğini ve bu iddiaların muhtemelen asılsız olduğunu bir defa daha altını çizdim.

Söz konusu gazetenin neden böyle bir haber manşet yaptığı, Barış görüşmelerinden rahatsız olup olmadığı ya da bana karşı tutumlarının ardında kişisel nedenlerinin olduğunu bilmem mümkün değil. Ancak söylemediğim şeyler üretip haber yalan haber yapmaları kabul edilemez. Ve bu en kibar tabirle habercilik değildir.

Bu durumu kınıyor ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum."

Saygılarımla

Anna Andreou
RIK TV Istanbul temsilcisi
Editör: TE Bilisim