CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, New York’taki üçlü görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erhürman, Anastasiadis’e yönelik yazdığı yazıda, ““Anlaşılan o ki Sayın Anastasiadis, toprak ve güvenlik ve garantiler konusunda somut bir şeyler görmedikçe "son aşamaya geçildi" izlenimini vermeyi hem Kıbrıs Rum kamuoyunun algısı, hem de müzakere stratejisi açısından doğru görmüyor.”dedi. Erhürman ayrıca, “Sayın Akıncı'nın daha önce dediği gibi, görüşmelerin bundan sonraki seyrini cesaret, irade ve kararlılık belirleyecek...”açıklamalarında bulundu.

Tufan Erhürman’ın açıklaması şöyle:
“Anlaşılan o ki Sayın Anastasiadis, toprak ve güvenlik ve garantiler konusunda somut bir şeyler görmedikçe "son aşamaya geçildi" izlenimini vermeyi hem Kıbrıs Rum kamuoyunun algısı, hem de müzakere stratejisi açısından doğru görmüyor. Ama fark etmesi gereken iki şey var: 1. Kıbrıs'ta ve New York'ta yapılan son iki resmi açıklamada "2016 sonu" açıkça telaffuz edildiğine göre, ne kadar istemese de ortada artık bir tür "takvim" var. 2. Toprak ve güvenlik ve garantiler konusunun şu anki müzakere formatında somut biçimde görüşülmesi mümkün değil.

Sayın Akıncı'nın daha önce dediği gibi, görüşmelerin bundan sonraki seyrini cesaret, irade ve kararlılık belirleyecek...”
Editör: TE Bilisim