Milli Eğtim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sınav için aday kayıtları, 26 -27 Eylül tarihlerinde 08:30- 12:00 saatleri arasında LAGSL’de gerçekleştirilecek.

Giriş sınavına yönelik kurs çalışmaları ise 28 Eylül’de Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde yer alacak.

Sınav yer ve saati Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürlüğü’nce verilecek “Sınav Giriş Belgesi” üzerinde belirtilecek ve 6. ve 9. sınıflar sınav günü bu belge ile birlikte diploma fotokopilerini getilecek.

6.sınıf giriş sınavına girecek adayların, 2015 - 2016 öğretim yılında ilkokulu tamamlamış olması, Lise 9. sınıf giriş sınavına girecek adayların ise diploma notunun en az 6.00 ve girecekleri alanla ilgili notlarının aritmetik ortlamasının ise en az 8.00 olması gerekiyor.

6. sınıfa alınacak 5 öğrenci, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavına tabi tutulacak.

Lise 9. sınıf Müzik bölümüne alınacak 3 öğrenci ve resim bölümüne alınacak iki öğrenciye, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nca oluşturulacak komisyon tarafından yetenek sınavı ayrıca yazılı Türkçe kompozisyon sınavı yapılacak.

Sınavlar, Komisyonca belirlenen ölçütlere göre 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup, 60 puan ve üzeri alan öğrenciler başarılı kabul edilecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıtlar için okullarından öğrenci belgesi ile birlikte, yeni çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf Lise 9. Sınıf sınavına girecek olanlar için diploma notu ve girecekleri alanla ilgili ders (Resim- Müzik) notunu belirten resmi belge ve 100 TL sınava giriş harcı gerekecek.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın resmi internet adresi www.mebnet.net ‘ten edinilebilecek.
Editör: TE Bilisim