Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, HAK-SEN heyetini kabulünde yaptığı açıklamada, Haziran ayında tam maaş ödemekle alakalı gereken tedbirleri alacaklarını, bunun yanı sıra maaş ve maaş nitelikli ödemeler ile iç piyasaya yapılması muhtemel ödemelerin tam anlamıyla gerçekleştirilmesi için yoğun bir çaba sarf edildiğini kaydetti.

Maaşlardan yapılan kesintilerin ise ekonomik anlamda iyileşmenin öngörüldüğü en yakın tarihte kesintilerin geri ödeneceğini bunun Anayasal bir hak olduğunu, Anayasayı çiğnemek veyahut insanları mağdur etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını da herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN) Genel Başkanı Eren Büyükoğlu ile HAK-SEN Engelli Komitesi Başkanı Murat Göçer’i kabul ederek bir süre görüştü.

Bugün bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Maliye Bakanı ile HAK-SEN heyeti, engelli bireylerin bazı sorunları, özellikle çalışma barışının sağlanması adına yaşanılan eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve genel ekonomik gündem maddeleri ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Pandemi sürecinde çalışma hayatının da ele alındığı toplantıda, yaşanan ekonomik sıkıntılarında el birliği ile aşılması için diyalogun süreceği kaydedildi.

Maaşlardan yapılan kesintilerin de gündeme geldiği görüşmede, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, ekonomik anlamda da iyileşmenin öngörüldüğü en yakın tarihte kesintilerin geri ödeneceğini bunun Anayasal bir hak olduğunu, Anayasayı çiğnemek veyahut insanları mağdur etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını da herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Haziran ayında tam maaş ödemekle alakalı gereken tedbirleri alacaklarını, bunun yanı sıra maaş ve maaş nitelikli ödemeler ile iç piyasaya yapılması muhtemel ödemelerin tam anlamıyla gerçekleştirilmesi için yoğun bir çaba sarf edildiğini kaydetti.

Amcaoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Haziran ayından başlamak kaydıyla, normalleşme süreci devamında özellikle maaş ve maaş nitelikli ödemelerin eksiksiz ödenmesi konusunda gerekli önlemler alınacak. Bunun yanında da, iç piyasaya yapılan ödemelerin, alt yapı yatırımlarının proje ve ihalelerin biran önce çıkılması ile ilgili finansman kaynakları hazırlanacak.

Maaş, maaş nitelikli ve iç piyasaya da ödenmesi gereken cari anlamdaki mal ve hizmet bedelleri, müteahhitlik hizmetlerinin kesinleşmiş bedelleri ödenmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.”

HAK-SEN Genel Başkanı Eren Büyükoğlu ile HAK-SEN Engelli Komitesi Başkanı Murat Göçer ise, Maliye Bakan Olgun Amcaoğlu ile yapılan görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini, karşılıklı anlayış, diyalog ve işbirliği ile sıkıntılı günleri aşacaklarına inanç belirtti.

Editör: TE Bilisim